Сценаристи: Пийт Доктър и Андрю Стантън

                Режисьор: Дан Сканлън

                Продуцент: Кори Рей, Пийт Доктър, Андрю Стантън и Джон Ласитър

 

 

    В анимационния филм Академия за таласъми се сблъскват двама основни конкурента - Съли и Майк. И двамата имат една обща цел - да станат най-добрите в Плашопрограмата, в която взимат участие. Тя представлява нещо подобно на Олимпийските игри. Във въпросната Плашопрограма мерят сили различни чудовища, които трябва да станат изключително добри в плашенето. И докато Съли е гигант и няма от какво да се страхува, то за Майк нещата стоят по съвсем различен начин. Той не е нищо друго освен едно симпатично и топчесто чудовище. Следователно за да се превърне в най-добрия плашител, той трябва да измине дълъг и труден път. Вече е отминало времето, когато той и Съли са прекарвали времето си в безкрайни купони. Сега, когато са вече в академията, нещата за тях стават много сериозни.Двамата коренно различни на пръв поглед герои преодоляват различията си, за да се превърнат в истински и неразделни приятели.

   В Университета за таласъми учат най-различни по вид чудовища. Те са лилави, зелени, розови, с големи зъби и още много други различия. Майк е с едно око, но като него има и хиляди други студенти. Друг популярен герой от филма е Ранди Бокс, който е известен като заекът на братството. Това са само част от имената на останалите герои, които също ще вземат участие в Плашопрограмата. Създадената през изминалата вече 2013 година анимация определено е качествено предложение в бранша и няма начин да не се хареса на всички деца. Ще съумее ли Майк да стане добър приятел със Съли или все пак различията помежду им са твърде очевидни? Освен това може ли едно безобидно същество, каквото представлява Майк Вазовски, да се промени и да започне да плаши другите? Този университет не е като другите. В него учат чудовища, таласъми и всякакви други странни и причудливи същества. Това обаче гарантира много забавни и незабравими моменти, на които ще станат свидетели всички, гледащи продукцията. Макар че е предназначена основно за деца, много родители също ще я харесат.

   Академия за таласъми непременно трябва да се гледа от всички почитатели на анимационните филми. Създател на филма е компанията Пиксар, която едва ли има нужда от задълбочено представяне. Благодарение на нея зрителите имат възможността да надникнат в света на чудовищата и как те се подготвят за участие в Плашопрограмата. Всеки иска да се представи на възможно най-добро ниво, включително и Майк Вазовски. Преди да мечтае за каквото и да е обаче, той ще трябва да преодолее немалко препятствия и да извърви дълъг път. Ако се справи успешно със задачата, той ще се присъедини към победителите, които изпитват радостта от спечелването на състезанието.Какво ще се случи със симпатичното топчесто чудовище и останалите, които са от редиците на приказната академия? Денят на надпреварата идва - кой от тях е най-добре подготвен и ще докаже ли убедително, че заслужава първото място?Посетен: 1728
почивка