Премиера в България: 14.02.2014

Световна премиера: 14.02.2014

Сценарист: Даниел Уотърс

Режисьор: Марк Уотърс

В ролите: Джоли Ричардсън, Сара Хайланд, Камерън Монаган, Гейбриъл Бърн, Зоуи Дойч, Даниела Козловски, Луси Фрай, Сами Гейл, Доминик Шерууд, Лейла Уонг

 

   Лиса Драгомир и Роуз са имената на двете главни героини в култовата продукция на Марк Уолъс Академия за вампири. За почитателите на филми на ужасите тази продукция определено ще представлява интерес, ето защо те на всяка цена трябва да я гледат. В академията за вампири Свети Владимир учат две момичета, които са най-добри приятелки. Едната от тях е вампир, което означава, че тя е вампир само наполовина. Единият от родителите действително е вампир, но другият е напълно нормален и обикновен човек. Всичко за тях върви лесно и безпроблемно, но всъщност момичетата трябва да изпълняват постоянно една много важна и трудна в същото време мисия. Тя се състои в убиването на онези вампири, които не искат да живеят в мирно съжителство с обикновената човешка раса. Двата вида вампири са съответно Морой и Стригой, като втората популация е тази, която създава проблеми.

   Ако двете момичета не съумеят навреме да реагират, вероятно много хора ще загинат. Те обаче дават всичко от себе си това да не се случи и в резултат на това групата на Стригой има сериозни противници, с които им е трудно да се справи. Така докато върви тяхното обучение в академията, двете момичета постоянно трябва да са нащрек и в случай на нужда, веднага да реагират. Тази тяхна задача в никакъв случай не е лесна, но ако не са те двете, няма кой друг да осигури защита на хората. Защо всъщност Стригой мразят хората и не искат да живеят в разбирателство с тях? Дали причината не е в самите хора или просто тази вампирска раса си е зла по рождение? Отговорите на тези и още много други въпроси зрителите ще разберат със сигурност, но не и преди да изгледат докрай вълнуващата продукция, отвеждаща ни в света на академията за вампири.

   И така, Лиса и Роуз са две най-добри приятелки, чието ежедневие обаче е крайно напрегнато и динамично. На пръв поглед те просто трябва да наблягат на ученето в академията и да имат добър успех. Кой обаче подозира, че те трябва да бранят хората от вампири, които искат да им причинят единствено страдание и нещастие? Могат ли само две момичета да се преборят с могъщия враг или в крайна сметка техните усилия все пак ще се окажат недостатъчни? Какво още ще се случи в академията за вампири и дали тя е място, в което всички се разбират и уважават? Това са други въпроси, които със сигурност вълнуват всеки един от многобройната зрителска аудитория. За да станат ясни отговорите обаче, няма друг начин, освен филмът да бъде изгледан докрай. Едва тогава ще разберем доколко Роуз и Лиса се справят добре с изпълняваната от тях мисия.