Премиера в България: 24.01.2014

Световна премиера: 24.01.2014

Сценарист: Стюарт Бийти, Кевин Гревиу

Режисьор: Стюарт Бийти

В ролите: Аден Йънг, Кейтлин Стейси, Миранда Ото, Ивон Страховски, Бил Най, Арън Екхарт, Джей Кортни, Дениз Акдениз, Вирджиния Ле Бърн, Сократис Отто

   Всички зрители със сигурност знаят повече от добре кой е Франкенщайн. Той е несъмнено едно от най-известните чудовища на всички времена, а правените за него филми са неизброими. Продукцията Аз, Франкенщайн обаче коренно се различава от всички останали филми за чудовището. Каква е причината за това и кое я прави толкова уникална и неповторима? Това със сигурност не се дължи единствено и само на великолепния актьорски състав и превъзходната игра. Интересният и динамичен сюжет оказват най-голямо влияние в тази насока, въпреки че такъв има и в много от останалите филмови продукции. Всъщност филмът на Стюарт Бийти, който е едновременно режисьор и сценарист на филма, се отличава преди всичко с едно нещо. Това е концентрирането върху личните преживявания на Франкенщайн, който попада в една изключително трудна и смъртоносно опасна ситуация.

   Най-неочаквано и за самия него, Виктор се озовава в центъра на война между два клана. Всеки от тях иска да вземе надмощие и да завладее света. Тъй като обаче Франкенщайн се озовава в центъра на битката, той много скоро бива въвлечен във войната и трябва да намери начин да се измъкне благополучно. Ако не успее да го направи навреме, има огромна вероятност да загуби живота си. Дали най-известното в света чудовище ще заеме нечия страна или пък ще остане напълно неутрално? Възможно ли е въобще да се заеме такава позиция и ако да, дали ще намери начин да наклони везните в своя полза? Това по всяка вероятност са само малка част от въпросите, които вълнуват всички зрители. Те няма как да научат техните отговори обаче, освен ако не изгледат отначало докрай вълнуващата фантастично-приключенска продукция на Бийти, който събира изключителен актьорски състав.

   Франкенщайн винаги се превръща в център на внимание, при каквито и обстоятелства да се появи. Това обаче понякога може да усложни нещата за него в изключителна степен, както точно става и в случая. Едва ли някой има желание да застане на пътя между два опасни воюващи клана, които са готови на всичко за победата в битката и не се интересуват от последствията  и средствата, които използват. Самият Виктор също не го иска, но все пак се озовава точно в центъра на войната. И след като става пределно ясно, че няма как да се измъкне от положението без последици, той трябва да намери начин да извлече максимални ползи. По какъв начин ще се случи това и дали този път дори и неговите способности ще се окажат недостатъчни и няма да осигурят собственото му оцеляване? Този филм на всяка цена трябва да се гледа от огромната зрителска аудитория по целия свят.