Държава: САЩ / Жанр: Криминален, Драма / Режисьор: София Копола / В ролите: Ема Уотсън, Майка Монро, Лесли Ман, Таиса Фармига, Гевин Росдейл, Ерин Даниелс, Стейси Едуардс, Израел Брусар, Бренда Ко, Нина Сиемазко, Кати Чанг, Рейчъл Карсън
Премиера в България: 19.07.2013

Изпълнителни продуценти:Майкъл Зейкин и Франсис Форд Копола 

Художник по костюмите: Стейси Батат


   В основата на филма на София Копола са група младежи, които са подмамени от лукса и славата на Лос Анджелис. В резултат на онлайн наблюдение на някои от най-известните личности младите хора съумяват да откраднат от домовете им бижута и вещ. Те са на стойност от милиарди долари - една наистина сериозна сума. Защо младежите започват тази серия от престъпления и какви са основните им мотиви? Копола ни отвежда в света на лукса, богатството и материалните блага, които могат да изкушат дори и най-моралните и добронамерени хора. Заради дейността, с която се занимават младежите и поради големия износ на бижута, те стават известни като блинг ринг, което означава Кръгът Блясък. Какви са членовете на този кръг и докога ще продължават да вършат своите престъпления? Няма ли това доходоносно занимание все пак да се окаже прищявка, която ще им донесе само неприятности? 

   Постепенно криминалният филм започва все по-осезаемо да се превръща в оценка на днешната действителност. Повлияни от особеностите на културата, много хора могат да поемат по крив път. Точно това се случва и с групата младежи, станала известна като кръга блясък. Именно те ще бъдат тези, които ще се осъзнаят и така ще се превърнат в своеобразни критици на културата и съвремието, което ги заобикаля. С невероятния сюжет на София Копола нейната продукция е определено сред най-добрите в сферата на криминалните филми. Освен това тя е продуцент заедно с Форд Копола, а също така участва и в писането на сценария. Така че в по-голямата си част филмът е неин и тя за пореден път ни демонстрира своето неподправено майсторство. Всичко започва като някаква шега, но постепенно младежите откриват, че могат лесно и бързо да станат безумно богати. Орландо Блум и Парис Хилтън са само две от известните личности, които стават жертва на техните набези. Наблюдението и кражбите онлайн им носят бързи и лесни пари, което съвсем естествено ги опиянява.

   И така, какво ще стане с престъпниците от кръга блясък? Ще заблестят ли те с навременното си осъзнаване за нещата, които вършат и поради трезвата преценка на състоянието на днешната култура? Или подобно на много други като тях ше заблестят, но със своите престъпления? Отговорите на тези въпроси, които без съмнение вълнуват аудиторията, са дадени по един блестящ и запомнящ се начин от Копола, която със създаването на този филм определено надминава себе си. За младежите промяната настъпва не след продължителна борба със самите себе си. Така от криминален филм, продукцията на Копола придобива очертанията на една критична оценка към състоянието на културата и ценностите в днешния свят. Постепенно младите хора разбират нещата, които вършат и започват да преосмислят трезво ситуацията. Това им помага да направят много точен и критичен анализ не само на своето ежедневие, но и на целия заобикалящ ни свят.