Премиера в България: 10.10.2014
Световна премиера: 03.10.2014
Сценарист: Брам Стокер, Мат Сазама, Бърк Шарплес

Режисьор: Гари Шор

В ролите: Люк Евънс, Арт Паркинсън, Пол Кей, Зак Макгоун, Саманта Баркс, Сара Гадон, Доминик Купър, Чарли Кокс, Ноа Хънтли

   Дракула:Неразказан е несъмнено продукция, която всички зрители трябва да гледат. Тя е хорър по своята същност и е сред най-добрите в жанра за новата 2014 година. Гари Шор създава този филм, който със сигурност е най-добрият за Дракула до момента. По принцип за графа има създадени още много продукции, но тази се различава по един много съществен и важен елемент. Тя разглежда в детайли причините, които са подтикнали принц Влад да се превърне в емблематичния Дракула. Той е несъмнено най-популярното чудовище на 20-ти век, което всява ужас сред хората и символизира злото. Дали обаче Дракула винаги е бил такъв или за да се превърне в страховития и добре познат образ на всички, има някаква основателна причина? В главната роля влиза популярният актьор от Англия Люк Евънс, който е изключително добре познат на зрителската аудитория.

   Евънс нашумя още с поддържащите си роли в хитови продукции като Тримата мускетари и Робин Худ. Също така той се превъплъти по невероятен начин и в злодея от Бързи и яростни 6. Сега Шор му гласува доверие, като му поверява главната роля. Как Евънс ще влезе в ролята на Дракула - това зрителите ще узнаят единствено след като изгледат невероятната продукция с негово участие. Всъщност преди да стане кръвожадно чудовище, принц Влад е напълно нормален човек. Той владее графство в Румъния и се наслаждава на своя живот. Когато обаче един ден неговите земи са нападнати и окупирани от войските на Османската империя, нещо в него завинаги се променя. Вероятно той нямаше да се превърне в злодей, ако животът на сина му не беше поставен на опасност. Именно това се оказва последната капка в чашата за търпението на Дракула. Той за нищо на света няма да позволи на детето му да се случи нещо лошо.

   И така, когато разбира за надвисналата над земите му опасност и за риска на живота на своя син, принц Влад отива при силите на мрака. Там той коренно се преобразява и когато се завърне, от предишния принц няма да е останал дори блед спомен. Вместо това на сцената ще излезе граф Дракула - по всяка вероятност най-страшното и кръвожадно чудовище на нашето съвремие. И докато за него има създадени много филми, само този се концентрира и набляга върху мотивите, които карат принца да промени изцяло своята същност. Дали след като вече е приел новия си облик той ще успее да защити земите си? Без съмнение повечето зрители знаят отговора на този въпрос. Никой не може да спре Дракула, който се е превърнал в опасно чудовище. Той е изключително зъл и сега за враговете му настъпват трудни времена. Филмът със сигурност ще ни държи в напрежение до самия финал.

Посетен: 2397
почивка