Сценарист: Джералд Ди Пего

Режисьор: Фред Скеписи

В ролите: Клайв Оуен, Адам Димарко, Брус Дейвисън, Жулиет Бинош, Кигън Конър Трейси, Ейми Бренъман, Навид Негабан, Валери Тиан

   Клайв Оуен и Жулиет Бинош са екранни партньори в романтичната продукция Картини и изображения. Тя ни запознава с главните герои Джак Маркъс и Дина Делсанто, всеки един от които е преподавател. На пръв поглед Маркъс няма от какво да се оплаква. Той преподава английски език в елитна гимназия, но един ден животът за него коренно се променя. Вина за това има Дина, която идва в гимназията, за да преподава на учениците изкуство. Постепенно между двамата се заформя конфликт, който по-късно обаче преминава във взаимно уважение. То се дължи на последователността и твърдостта, с които всеки един от тях отстоява своите доводи. Кое има по-голямо значение за преподаването - думите или изображенията?

   Именно това е спорът между двамата и той скоро привлича вниманието на останалите в училището. Всеки от тях има основание да мисли, че допринася в по-голяма степен за усъвършенстването на децата. Всъщност обаче не това е основното, което измъчва и двамата. Те трябва да се преборят преди всичко със собствените си демони, които ги разкъсват отвътре. Само по този начин ще успеят да прозрат много истини, които засега остават скрити. Двамата актьори са забележителен тандем и в резултат на това се получава качествена продукция.

Посетен: 1390
почивка