Двете лица на януари / The two faces of January

                Режисьор: Хосеин Амини

                В ролите: Игит Йозшенер, Виго Мортенсен, Кирстен Дънст, Оскар Айзък, Промитеас Алиферопулос, Дейзи Бевън, Никос Мавракис, Сократ Алафоуцос

 

   Какви са двете лица на януари? Това много скоро ще разберат главните герои в култовия трилър на Амини, а сюжетът е едновременно странен и динамичен. В главните роли са Игит Йозеншер, Виго Мортенсен и още редица известни имена, изключително добре познати на аудиторията. Действието се развива в два хотела, като във всеки един от тях се намира някои от тримата главни герои. Райдъл Кийнър е в по-евтиния и малък хотел и очаква нещо. Това нещо е много вълнуващо, но дали наистина ще се случи или дългото очакване няма да е възнаградено? В друг хотел, много по-скъп и луксозен, един мъж също стои в напрегнато очакване. Неговото име е Честър Макфаланд. Ако някой потупа мъжа по рамото – това, което очаква, ще настъпи край за неговите измами. Какво ще се случи от този момент и докога ще продължи очакването?

   В заплетения случай е замесено и трето лице, този път от женски пол. Става въпрос за красивата млада жена на Честър, която се казва Колет. Какво общо има тя с цялата тази ситуация? Каквото и да е то, скоро и тримата трябва час по-скоро да бягат. След като в скъпия хотел се случва ужасен инцидент, бягството на тримата е единственият възможен изход. Те бягат не само от закона и силите на реда – преди всичко са ръководени от общата и взаимна омраза. Може ли такъв стимул да се окаже достатъчен за измъкване от неприятната ситуация? Това предстои да видим в един от най-култовите трилъри за годината, чийто сюжет е малко необичаен. Въпреки всичко интригата се запазва до самия край, а именно това е най-важно за всички фенове на трилъри от зрителската аудитория. С наближаването на развръзката емоциите ескалират – как ще завърши всичко за тримата бегълци, които са притиснати до стената и нямат особено голям избор? Мортенсен за пореден път прави блестяща и запомняща се роля, с която категорично затвърждава реномето си на актьор от класа. В два хотела се намират трима души, които имат много общо помежду си. То ги среща, но именно тогава започват трудностите, които нямат край.