Режисьор: Джон Слатъри

                В ролите: Филип Сиймур Хофман, Доминик Ломбардози, Ричард Дженкинс, Еди Марсан, Джон Туртуро, Калеб Лендри Джонс, Кристина Хендрикс, Глен Флешлер, Лени Венито и др.

 

   Мики Скарпато е името на главния герой в тази изключително напрегната и динамична криминална драма. Режисьор на продукцията е Джон Слатъри, който ни представя един работнически квартал в американския щат Флорида. Това обаче не е слънчевият и винаги пълен с хора щат, който много зрители са свикнали да гледат. Вместо това картината ни пренася в работнически квартал през 70-те години на 20-ти век. Мики е бащата на момче скинар, което е загубило живота си и сега му трябват спешно пари. Проблемът е, че Мики е комарджия и силно пристрастен към залаганията. Ето защо намирането на пари се оказва трудно за преодоляване препятствие, с което той не може да се справи. Майката на загиналия също повече от всичко иска да разбере как точно се е стигнало до злополуката.

   Тя се обръща за помощ и съдействие към разследващ журналист, в ролята на когото зрителите ще видят Туртуро. И той като доведения баща на момчето Мики има сериозен проблем. Журналистът често обича да посръбва от чашката, в резултат на което почти никога не се намира в трезво и адекватно състояние. Това води до затрудняване в събирането на информация, към която толкова много се стреми майката. Филип Сиймур Хофман е актьорът, нагърбил се с ролята на Мики. Продукцията ще се запомни с едно събитие, макар то да е по своя характер тъжно. Това е първият филм, излязъл на бял свят след смъртта на Хофман. Той почива през февруари тази година след поемането на свръхдоза наркотици. Благодарение на лентата всички ще имаме възможността да отидем в света на флоридските работници през 70-те години на 20-ти век, когато обстановката в Америка коренно се различава от сегашната. Ще се намерят ли тези пари, от които така се нуждае бащата или за него нещата няма да стават по-добри?