Сценарист: Колин Тревъроу, Аманда Силвър, Рик Джафа, Дерек Конъли

                Режисьор: Колин Тревъроу

                В ролите: Крис Прат, Кейти Макграт, Винсент Д'Онофрио, Лорън Лапкус, Омар Си, Б. Д. Уонг, Ирфан Кхан, Ник Робинсън, Тай Симпкинс, Джейк Джонсън, Джуди Гриър, Брайс Далас Хауърд

 

   В Джурасик свят е интересно, забавно, но също така на моменти изключително опасно. Знае ли всички тези неща президентът на могъща корпорация Саймън? Дори и да е подозирал за нещо такова, той едва ли е предполагал, че нещата могат да излязат от контрол толкова бързо и шеметно. Сега, когато непоправимото вече се е случило, веднага трябва да се намери ефикасното решение на проблема. Кой обаче е способен да го направи и най-важното – няма ли да бъде платена прекалено висока цена за проявените дързост и смелост? Отговорите на тези и още много други въпроси ще научат зрителите, но само при положение, че изгледат една от най-добрите продукции от жанра фантастика до самия край.

   Действието  в изключителната продукция на Тревъроу се развива 22 години след събитията в Джурасик Парк. През този период от време със сигурност са настъпили сериозни промени. Саймън е милионер, който иска да построи уникално и невиждано до момента съоражение. Паркът, който той възнамерява да създаде, трябва да предложи на хората и изживяване, което те едва ли ще са способни да забравят някога. На остров Нублар, който е печално известен от предишните серии, започва и завършва строежа на най-големия парк за динозаври. Един от служителите, който се казва Оуен, има тежката и отговорна задача да провежда различни експерименти. Само една грешка от негова страна и може да се случи най-лошото. В ролята на Оуен влиза Прат, а тази на Саймън се изпълнява от индиеца Ифран Кхан. Двамата са забележителен тандем, пред който стои решаването на сериозен проблем. Когато динозаврите се разгневят, всеки, изпречил се на пътя им, може да бъде моментално ликвидиран по жесток и брутален начин.