Премиера в България: 12.12.2014

                Световна премиера: 12.09.2014

                Сценарист: Джонатан Тропър

                Режисьор: Шон Леви

            В ролите: Дебра Монк, Дакс Шепард Тимоти Олифант, Кони Бритън, Катрин Хан, Кори Стол, Роуз Бърни, Адам Драйвър, Джейсън Бейтман, Тина Фей, Джейн Фонда, Бен Шуарц

 

    В Ето тук те оставям основната сюжетна линия се върти около едно семейство, което по принцип няма навика да прекарва времето си заедно. Членовете му изобщо не се събират, но един повод прави това неизбежно. Когато умира бащата на младежа Джъд Фоксман, всички трябва да дойдат за погребението му. Ето защо в родния дом се събират Джъд, майка му и братята и сестра му. Макар че Джъд е женен за Джен, тя не присъства на повода. За нея всички знаят много добре, че изневерява на мъжа си с неговия началник. Това обаче едва ли е най-големият проблем за фамилията предвид техните особени и странни отношения.

   Филмът е комедия, в която много скоро след събирането на семейството възникват поредица от комични и забавни ситуации. Членовете на Фоксман едва ли искат да прекарат повече време заедно от необходимото, но всъщност са принудени от обстоятелствата да го направят. Причината изобщо не се крие в лошо време, което да отложи заминаването или природно бедствие. Последната воля на бащата на Джъд е семейството да прекара под един покрив една седмица и да се опита да живее като истинска и нормална фамилия. Това е невъзможно и зрителите ще се убедят още по време на първия ден на фамилията в къщата. Бавно, но сигурно нещата започват да излизат извън контрол, а остават още цели шест дни до изтичането на крайния срок. Какво ще преживее всеки един от семейство Фоксман и ще се стигне ли до промяна в техните отношения. Те никога не са били за дълго заедно и сега също нямат желание, но волята на покойника трябва на всяка цена да бъде уважена.