Сценарист: Уил Бийл

                Режисьор: Рубен Флейшър

                В ролите: Мирей Инос, Джак Макгий, Ема Стоун, Райън Гослинг, Шон Пен, Джош Бролин, Джовани Рибизи, Майкъл Пеня, Робърт Патрик, Джим Фитцпатрик, Ник Нолти, Антъни Маки

 

   Във филма Гангстерски отдел участват редица известни актьори, които несъмнено са изключително добре познати на зрителите. В главната роля е Шон Пен, който се превъплъщава в образа на Мики Коен. Той е коравосърдечен и безкомпромисен гангстер, който владее цял Лос Анджелис и на когото никой не смее да се опълчи. Това не може да продължава вечно и полицейският шериф решава да поеме нещата в свои ръце. Ролята на шерифа е поверена на Ник Нолти – още един актьор с доказано реноме. Той възлага на доверения си сержант да сформира отряд, който да обяви война на престъпната групировка.

   Скоро улиците на града стават арена на ожесточени престрелки между членовете на отряда и хората на гангстера. Точно когато всичко е готово да се срине за Коен, сержант от отряда усложнява нещата с влюбването си в неговата любовница. Това определено е нещо, което от отряда не са очаквали. Какво ще направят при това положение – те на всяка цена трябва да изпълнят поставената им задача? В този невероятен филм сюжетът обещава да е драматичен и интересен до самия край, което ще държи зрителите в постоянно напрежение. Гангстерът се оказва изправен пред отряд, който не цели да го арестува и да го изправи пред съда. По всяка вероятност в него той веднага ще бъде оправдан, ето защо единственото решение е да се унищожат неговите структури. Със създаването на специалния гангстерски отдел операцията е пусната в ход, но как ще завърши тя и в чия полза?

 Посетен: 1384
почивка