Премиера в България: 16.05.2014

Световна премиера: 16.05.2014

Сценарист: Дейвид Гойер

Режисьор: Гарет Едуардс

Оператор: Шеймъс Макгарви

В ролите: Виктор Разък, Ричърд Т. Джоунс, Дейвид Стратърн, Кен, Жулиет Бинош и др.

   Когато в един голям град се появи Годзила, без съмнение жителите му могат да очакват единствено проблеми. Точно това се случва и с тези, които живеят в американския щат Сан Франциско. Сега, след като преди 16 години Ню Йорк бе почти напълно разрушен, е ред на друг голям щат да изпита гнева и силата на чудовището. Тази продукция на Гарет Едуардс идва във възможно най-подходящ момент. През сегашната 2014 година се навършват точно 60 години от първата екранна поява на Годзила. В сегашния филм обаче режисьорът надминава и най-смелите очаквания на зрителите, предоставяйки им възможността да се потопят в света на най-вълнуващото чудовище. То ще се появи в големия град и много скоро ще започне да сее разруха и унищожени Ако не бъде спряно навреме, последствията за жителите и са самия град ще бъдат катастрофални и непоправими. Виктор Разък е само едно от имената на актьорите, които взимат участие във филма.

   Бюджетът на новата продукция за Годзила е на стойност 150 милиона долара. Ето защо разполагайки с такава крупна сума, създателите на филма не са пестили от ефекти и компютърни техники, които да направят света на Годзила още по-атрактивен и интересен за зрителите. Когато чудовището се появява в града, веднага започва да създава проблеми. Ето защо властите трябва на всяка цена да го спрат, преди да е станало твърде късно. В състояние ли е обаче някой да спре развилнялата се хала и ако е така, какви средства и оръжия ще се използват в борбата? Рушенето на сгради и други съоражения е нещо напълно типично за чудовището, което за пореден път е в стихията си и се показва в позната за публиката светлина. Сан Франциско се тресе от стъпките на чудовището, а всеки негов жител е застрашен от най-лошото. Колко хора ще се включат в залавянето на Годзила и ще има ли много невинни жертви? Или може би самото чудовище няма да даде възможност на останалите да го спрат?

   В тази хитова продукция зрителите ще се насладят на множество зрелищни ефекти, които ще ни пренесат в света на апокалиптичните разрушения. Благодарение на бюджета и на майсторски написания сценарий се получава качествена и стойностна продукция, която на всяка цена трябва да бъде видяна. С Годзила никога не е скучно и много скоро всички ще се убедят в истинността на това твърдение. Какъв ще бъде завършекът на филма - трагичен или щастлив? Защо чудовището пак е на свобода и ако Ню Йорк се отърва преди години, ще има ли същия късмет и Сан Франциско? Дори и да оцелее обаче, щатът ще бъде сериозно разтресен в буквалния смисъл на думата. Всички жители ще изпитат такъв страх, който едва ли някога са предполагали, че ще изпитат през живота си. Това е напълно нормално, защото размерите на чудовището са гигантски, а и по всичко личи, че не е приятелски настроено.

Посетен: 1454
почивка