Режисьор

Робърт Стромбърг

Продуцент

Джени Тод
Мери Ричардс

Сценарий

Линда Улвъртън

В ролите


Анджелина Джоли,Ед Фанинг и др.


Музика

Джеймс Нютън Хауърд

 

 

    Вълнуващата драма с елементи на фантастика и хорър Господарка на злото е една от най-добрите продукции, правена в този жанр. По своята същност филмът представя на аудиторията неразказаната история на злата магьосница от приказката Спящата красавица. Каква е тя и дали винаги е била злобна и лоша или в миналото си е била напълно нормална жена? Това по всяка вероятност е основният въпрос, който вълнува всички почитатели на филма. Всъщност Злодеида е красива и невинна млада жена, която дори не подозира за промените, настъпващи в най-близко бъдеще и които пряко и завинаги ще я засегнат.В резултат на жестоко и безмилостно предателство от нормална жена тя се превръща в такава, чието сърце е каменно и безчувствено. От този момент започват поредица от събития и изпитания, в които Злодеида е пряк участник. Как се развива нейната съдба и дали тя няма да доведе до нейната смърт в края на филма.

   След като става жертва на предателство, тя решава да не стои със скръстени ръце. Вместо това обявява открита война на краля на човешката раса и проклина дъщеря му Аврора.И така, докато кралската дъщеря расте и навлиза в разцвета на живота, тя неочаквано се озовава в центъра на голям конфликт. В него са замесени горското кралство, което момичето е възпитано да уважава, както и това на нейния баща. Тя е наследница на въпросното кралство, ето защо съвсем естествено в нея започва да нараства раздвоението.Разбирайки обаче, че именно Аврора държи ключа към мира между двете страни, Злодеида решава да предприеме крайни и драстични мерки, с които да обърне нещата в своя полза.От какъв характер са те и крият ли някаква потенциална опасност?

   Действията на господарката на злото Злодеида обаче неизменно ще доведат до промени и за двете кралства, след които те вече никога няма да бъдат същите. Анджелина Джоли е актрисата, избрана от режисьора да влезе в ролята на Злодеида. Както винаги, половинката на Брад Пит се представя великолепно и в резултат на това поднася на зрителите едно вълнуващо и незабравимо изживяване. Могат ли двете кралства да заживеят отново в мир или веднъж предадена, Господарката на злото не може да се спре пред нищо? Докъде ще ескалира конфликтът и коя от двете страни ще излезе като краен победител? Какво ще се случи с Аврора - дали ще успее да се освободи от проклятието, което тегне над нея? Това са само част от многобройните въпроси, които по всяка вероятност вълнуват зрителите.В този филм те имат възможността да видят всичко, което една продукция трябва да има. Интересният и вълнуващ сюжет и великолепната актьорска игра са сигурен белег за качествено произведение. Джоли отново е на висота, а това несъмнено е от особено значение както за нея, така също и за всички почитатели. Тя е най-красивата и очарователна господарка на злото, която някога е била владетел на кралство.