Световна премиера: 09.05.2014

                Сценарист: Джон Фавро

                Режисьор: Джон Фавро

                В ролите: Оливър Плат, Ейми Седарис, Боби Канавал, Джон Легуизамо, Дъстин Хофман, София Вергара, Скарлет Йохансон, Робърт Дауни-мл., Джон Фавро, Гари Шейдлинг

   Карл Каспър е талантлив и способен готвач от Маями, който обаче въпреки всички усилия така и не успява да осъществи мечтата си, състояща се в отварянето на ресторант в Лос Анджелис. Ето защо той се завръща в родния си град, където си изкарва прехраната с хранителен камион. Той носи интересно и забавно име, но всъщност не това е забавното в целия филм. Сюжетът се върти още и около бившата съпруга на готвача, с която той отчаяно иска да се събере и прави всичко възможно в тази насока.

   Наред с това Каспър трябва да спечели отново и доверието на близките си хора, но това определено не е лека задача. В главната роля се подвизава Джон Февро, който е едновременно и режисьор и сценарист на продукцията. Ролята на бившата му съпруга пък се играе от София Вергара. Освен тях, екранни партньори на Февро в тази забавна комедия са още Скарлет Йохансон, Дъстин Хофман и още много други. Дали все пак накрая Каспър няма да сбъдне мечтата си и ще отвори ресторанта, за който цял живот е мечтал? Какво ще се случи в отношенията с него и бившата му съпруга – има ли надежда да се съберат отново? Всичко това ще разберат зрителите, но първо непременно трябва да изгледат Готвачът – една от най-добрите комедии за настоящата 2014-та година.

 Посетен: 1218
почивка