Премиера в България: 29.08.2014

Световна премиера: 22.08.2014

Сценарист: Франк Милър

Режисьор: Робърт Родригес, Франк Милър

В ролите: Ева Грийн, Джуно Темпъл, Кристофър Мелони, Рей Лиота, Джеръми Пивън, Стейси Кийч, Джулия Гарнър, Кристофър Лойд, Лейди Гага, Денис Хейсбърт, Брус Уилис, Джоузеф Гордън-Левит, Девон Аоки, Пауърс Бут, Мики Рурк, Росарио Доусън, Джош Бролин, Джесика Алба, Мартон Чокаш, Джейми Кинг, Джейми Чънг


   Град на греха: Жена, за която да убиваш е разделен на четири отделни епизода, които обаче са взаимно свързани помежду си. Донякъде структурата на продукцията напомня Криминале на Тарантино и със сигурност ще се хареса на всички зрители, които са почитатели на криминалните филми с елементи на трилър. Всеки един от четирите епизода има различно заглавие, но съдбите на героите в тях са преплетени. В първия от тях главният герой е Дуайт Маккарти, който е бивш фотограф. Той получава обаждане от бившата си любовница Ава Лорд, в което тя го моли за съдействие. Причината е, че иска да се измъкне от капана, в който е попаднала. Съпругът на Ава е жесток, но скоро Маккарти разбира, че всъщност намеренията на Ава имат съвсем друг характер. Първият епизод е озаглавен Жена, за която да убиваш, а ролята на фотографа се изпълнява от Джош Бролин. Тази на Ава пък е поверена на Ева Грийн, която прави впечатляваща роля.

   В Просто още една съботна вечер - вторият епизод на филма - Брус Уилис изпълнява ролята на Джон Хартиган, който е детектив.Той среща младата танцьорка Нанси Калахан, но не това е ключовият момент. Горе-долу по същото време беглецът Марвин се събужда на пусто място и открива, че около него лежат мъртвите тела на няколко души. Ето защо той решава да започне собствено разследване и да види дали ще може да се измъкне сам от трудната ситуация, в която е попаднал. Мики Рурк е в ролята на Марвин, като той е поредният от известните актьори, взели участие в хитовата продукция. Сюжетът на третия епизод също обещава да е много интересен и вълнуващ. Той е озаглавен Дългата лоша нощ, в която главният герой е изключително наперен и нахакан комарджия. Той замисля грандиозен план, с който да бъде унищожена цялата империя на най-влиятелния престъпен бос в Града на греха.

   Ситуацията за него обаче се усложнява неимоверно много, защото скоро попада в центъра на жестока битка между гангстерски групировки. В ситуацията е замесена и млада танцьорка на име Нанси. В последната четвърта част на филма, озаглавена Огромната загуба, героят на Уилис - детектив Хартиган - намира своята смърт. Нанси е повече от опечалена и е принудена да свикне с тежкия и непосилен живот, който е принудена да води от този момент. Тя обаче нито за миг не престава да крои планове за отмъщение, защото знае точно срещу кого да насочи гнева си. Това е щатският сенатор Роарк, който по всяка вероятност има много общо със смъртта на детектива. В този невероятен криминален трилър всеки един от четирите епизода е сам по себе си интересен и много вълнуващ. Благодарение на заплетения сюжет и драматични моменти зрителите със сигурност няма да останат разочаровани от видяното и ще имат позитивни мнения за продукцията.

Посетен: 1121
почивка