Световна премиера: 07.03.2014

Сценарист: Уес Андерсън, Хюго Гинес

Режисьор: Уес Андерсън

В ролите: Едуард Нортън, Харви Кайтел, Том Уилкинсън, Ф. Мърей Ебрахам, Джейсън Шуорцман, Джеф Голдблум, Ейдриън Броуди, Бил Мъри, Леа Сейду, Оуен Уилсън, Джуд Лоу, Уилем Дефо, Сирша Ронан, Ралф Файнс

   Гранд Хотел Будапеща е хитова комедийна продукция на Уес Андерсън, който се изявява и като сценарист. За написването му помага Хюго Гинес, а крайният резултат е много смях и забавление за зрителите. В този хотел отдавна работи възрастен портиер, а впоследствие той се сприятелява със значително по-млад от него служител. Двамата замислят обир, който обаче не е като обикновените престъпления. Дали ще успеят да изпълнят успешно мисията си или все пак накрая ще бъдат разкрити? Всичко това се случва във време, когато Европа е разтърсвана от непрекъснати промени. Началото на 20-ти век е особено бурно за континента, а в един хотел нищо не е наред. Какво ще се случи освен обира?

   Замесени са още картина и семейно богатство - ще бъдат ли откраднати или всичко ще излезе наяве преди да е станало твърде късно? Уес Андерсън събира великолепен актьорски състав, който включва имена като Едуард Нортън, Харви Кайтел и Ралф Файнс. По собствените думи на режисьора той никога няма намерение да се повтаря в своите филми, но изглежда става точно така. Пак според него е подлаган често на критики заради многобройните подробности и детайли, с които товари своите персонажи. Независимо от всичко това обаче се получават интересни продукции, които вълнуват зрителите и ги оставят с добри впечатления. Тази невероятна комедия трябва да се гледа на всяка цена.

 Посетен: 1443
почивка