Режисьор: Брайън Сингър


    


Сценарий
    

Джейн Голдман
Матю Вон
Саймън Кинберг

В ролите
    

Патрик Стюарт
Иън Маккелън
Майкъл Фасбендър
Хю Джакман
Холи Бери
Джеймс Макавой
Питър Динклидж
Дженифър Лорънс

Разпространител
    

20th Century Fox
     Дни на отминалото бъдеще е последната част от супер хитовата продукция Х Мен. Тя обещава да бъде още по-зрелищна и вълнуваща, затова зрителите с пълно основание могат да очакват качествена и стойностна продукция.В тази част основната група мутанти води сериозна и смъртоносна война за оцеляване, която обаче се води в различни етапи от времето. Минало и бъдеще ще се сблъскат с цел да се реши съдбата на планетата и кой ще бъде неин пълновластен и единствен господар.Любимите герои на зрителите от първите филми ще обединят общи усилия със своите по-млади версии и заедно ще участват в една битка с огромно значение за бъдещето. Благодарение на множеството визуални ефекти и използвана техника зрителите се пренасят в света на войната, където всички средства са позволени, стига да оправдават целта. Дали обединените герои ще бъдат крайни победители?

   В тази война няма място за колебания и грешки. Ще победи този, който има повече решителност и воля да продължи напред. Благодарение не само на ефектите, но и на великолепната актьорска игра, зрителите получават необходимото позитивно зареждане, което ще ги държи в напрежение до самия край на филма. Идват дните на едно отминало бъдеще, което обаче може да бъде променено. В коя полза обаче - това става ясно едва в края на филма, а дотогава зрителите могат само да тръпнат в очакване и да правят догадки и предположения. В света на Х Мен няма невъзможни неща и от всяко положение се намира изход. Така че дори и в даден момент да изглежда загубена, истинската битка едва сега започва. Това ще докажат убедително по-младите и по-стари герои, които сега действат задружно като един истински отбор. Макар че войната е трудна и на моменти неравностойна, те за нищо на света няма да отстъпят.

   Дни на отминалото бъдеще е поредната продукция от поредицата Х Мен, която ще грабне интереса на зрителите още от самото начало. На какво ще станат свидетели те - на една война, в която всеки иска да се окичи с медалите на победата. Фантастичният свят е пълен с всякакви същества и пришълци от други светове, които разполагат със сила и мощ. Това се отнася и за тези от филма Дни на отминалото бъдеще. Когато войната между двата враждуващи лагера започва, никой не може да прогнозира кога и по какъв начин ще завърши. Едно обаче е абсолютно сигурно - предстои вълнуваща битка с огромно значение за бъдещето на света. Ако обединените сили на младите и старите не успеят да се наложат, това ще означава сигурна гибел не само за тях. Ето защо с цената на всичко те трябва да излязат от битката като крайни и категорични победители. Предстои ни да гледаме филм от поредицата Х Мен, който завинаги остава трайни впечатления в аудиторията.