Световна премиера: 10.01.2014

·  Жанр: Екшън, Приключенски

·  Държава: САЩ

·  Бюджет: $70 000 000

·  Режисьор: Рени Харлин

·  Сценарист: Даниел Гайът, Шон Худ, Джулио Стив

·  Продуцент: Боаз Дейвидсън, Ави Лърнър, Дани Лърнър

·  В ролите: Келан Лъц, Гая Вайс, Скот Адкинс, Роксан Маккий, Лиъм Гариган, Лиъм Макинтайър, Джонатан Шеч, Люк Нюбери, Джука Хилдън, Кенет Кранам, Марая Гейл, Спенсър Уайлдинг

·  Разпространител: Millennium Films

 

 

   Когато 1200 години преди Христа в Гърция една кралица се отдава на Зевс, това става причина за много последвали проблеми и нещастия. От тяхната авантюра се ражда Херкулес - личност, за която всички хора са чували. Проблемът е, че той не знае нищо за мисията, която му е предопределена. Именно това е мъжът, призван да промени живота на гърците завинаги. Тъй като е много силен, това на пръв поглед не представлява особен проблем. Когато обаче Херкулес се влюбва в жената, полагаща се по право на неговия брат, нещата определено не са чак толкова прости. Принцеса Хеде е от остров Крит и още преди много време е обещана на брата на Херкулес. Самият той обаче силно се влюбва в нея, а тя, по всичко изглежда, също отвръща на чувствата му. Възможно ли е обаче в такива смутни времена тяхната любов да оцелее? Пред Херкулес стои труден за решаване проблем, който ще го представи в различна светлина. Едната възможност е да избяга с Хеде и да се опита да бъде щастлив.

   От друга страна обаче той има и друга алтернатива - да приеме с достойнство своята съдба. Това несъмнено би го превърнало в един достоен мъж, от когото всички ще се възхищават за вечни времена. Двама братя са на път да се изправят в титаничен сблъсък за любовта на една и съща жена. Докъде ще ги отведе това съприкосновение и няма ли някой от тях да плати твърде висока цена за чувствата, които изпитва. Ако някой има намерение да отстъпи, в никакъв случай няма да го направи без бой. От значение ли е обстоятелството, свързано с чувствата на Хеде? Кого обича тя и готова ли е заради любовта си да промени своя живот окончателно и завинаги? За героят Херкулес има много филми, но този определено е сред най-добрите. В него се разказва история не само за любовта, но и за мъжество, чест и достойнство. В митична Гърция времената са били трудни и сложни. Една любовна авантюра води на бял свят човек, който ще се превърне в един от най-великите мъже на всички времена.

   И така, вече няма връщане назад. Двамата братя повече от всичко останало искат любовта на принцеса Хеде. За да я спечелят за себе си, те са готови на абсолютно всичко. Това може да включва дори убийството на другия, за да няма кой да попречи на щастието им. Какво решение ще вземе Херкулес? Кое е по-достойно - да приеме хвърлената от брат си ръкавица или да се оттегли от бойното поле, но не като страхливец, а като истински и достоен за уважение мъж? На тези въпроси ще разберат отговори всички, които изгледат хитовата продукция. Тя се характеризира и с това, че за нейното осъществяване са похарчени внушителните 70 милиона долара. Това ни гарантира не само много ефекти и зрелищни моменти, но така също и подобаваща актьорска игра.Кой от двамата ще бъде ощастливен от Хеде и няма ли тази любов в крайна сметка да се окаже пагубна и за двамата - това е въпросът, от който се вълнува всеки член на многохилядната филмова аудитория по целия свят.

 

 

 Посетен: 2092
почивка