Премиера в България: 21.11.2014

Световна премиера: 21.11.2014

Сценарист: Дани Стронг

Режисьор: Франсис Лорънс
В ролите: Евън Рос, Елдън Хенсън, Филип Сиймур Хофман,Джулиан Мур, Лили Рейб, Натали Дормер, Лиъм Хемсуърт,Джош Хътчерсън, Дженифър Лорънс, Уес Чатам

   Главната героиня Катнис Евърдайн отново ще трябва да демонстрира своите умения в Игрите на глада – Сойка присмехулка. Заедно с президента Койн и останалите си приятели тя трябва да спаси Пийта и неговия народ, който е заплашен от унищожение. Вярна на стила си обаче, Катнис никога няма да позволи подобно нещо да се случи. Ето защо тя е твърдо решена да защити приятеля си, дори и с цената на всичко. В този хитов филм Дженифър Лорънс изпълнява главната роля, но и останалите актьори играят по превъзходен начин. Всичко това дава на зрителите възможност да се насладят на един невероятен филм, който трябва да се гледа на всяка цена. Само така ще разберат как ще завърши тази епична битка.

  В епизода президентът Койн също има важна роля при помощта, която оказва на Катнис. Всички около нея ще трябва да положат максимални усилия, за да може да победи в решителната битка. Това няма да е лесно, защото срещу себе си тя има опасни и коварни противници. Независимо от обстоятелствата обаче победата е единственото спасение за Пийта и неговия народ, който в противен случай завинаги ще бъде заличен от лицето на Земята.Така че ако иска нейният добър приятел да остане жив, Евърдайн ще трябва да покаже най-добрите си умения.