Премиера в България: 04.07.2014

Световна премиера: 02.07.2014

Сценарист: Скот Дериксън, Пол Харис Бордман
Режисьор: Скот Дериксън

В ролите: Скот Джонсън, Дориан Мисик, Джоел Макхейл, Шон Харис, Едгар Рамирес

Продуцент: Джери Брукхаймър


   Скот Дериксън, създател на хитовите продукции Дяволът в Емили Роуз и Греховен, е автор на филма Избави ни от злото. По своята същност той представлява драма с елементи на хорър и определено е сред най-качествените продукции в този жанр за новата 2014 година. В главната роля е популярният актьор Ерик Бана. Той е добре познат на зрителската аудитория с участието си в различни продукции. Сега Бана влиза в ролята на ченге, което живее и работи в Ню Йорк Сити. Неговото ежедневие протича напълно нормално, но един ден животът му коренно се променя, при това по категоричен начин. Когато промените са вече факт, въпросът е как ченгето ще съумее да се справи със ситуацията и ще може ли да се върне към предишния си начин на живот? Кое обаче е нещото, което променя живота му и защо то има такова решаващо и съдбоносно значение?

   Заедно със свой дългогодишен приятел и партньор ченгето се впуска в преследването на един изключително опасен и коварен войник. Той  е не само необикновен и коренно различен - смята се, че е обладан от Дявола. Това определено е интересна сюжетна линия, която ще държи зрителите в напрежение до самия край на филма. И така, кой е този войник и ако наистина е обладан от силите на Сатаната, може ли да се направи нещо или в резултат на това той е опасен за цялото общество? С течение на разследването нещата се усложняват още повече, като промените не пропускат да нанесат удар и върху личния живот на ченгето. Той започва да открива, че отношенията между него и съпругата му се обтягат непрекъснато. Има ли това нещо общо с човека, когото двамата с партньора му преследват или всичко се дължи на натрупаната умора? Докато разсъждава над всичко това, героят на Бана трябва да се съсредоточи върху войника, за когото се счита, че е обладан от нечисти сили.

   В допълнение към сегашните трудности, на повърхността започват да изскачат и други открития. Скоро се оказва, че в този случай са замесени редица религиозни практики и секти, както и немалко на брой свещеници. Възможно ли е тези божи служители да имат пръст в обладаването на войника с нечисти сили и именно това да е причината, поради която се смята, че той е обсебен от Дявола? Отговорите на тези и още много други въпроси ще станат ясни на зрителите, но само след като изгледат невероятната драматична хорър продукция Избави ни от злото. Продуцент на филма е неповторимият Джери Брукхаймър, който е добре познат на аудиторията. Същият е създател на хитовия криминален сериал От местопрестъплението: Маями с участието на Дейвид Карузо. Предстои ни да разберем кой е този войник и защо свещениците и сектите имат ключова роля за неговата същност.

Посетен: 1523
почивка