Премиера в България: 20.06.2014

Световна премиера: 20.06.2014

Сценарист: Дийн Деблоа

Режисьор: Дийн Деблоа

Продуцент: Дийн Деблоа, Кристин Белсън, Бони Арнолд, Майкъл Конълш

   Във втората част от поредицата Как да си дресираш дракон приключенията на Хълцук и Беззъб започват с пълна сила. Сюжетната линия на епизода ни пренася цели пет години, след като двамата успешно завършиха една изключително важна мисия. Тези от зрителите, които са гледали предишния епизод, със сигурност знаят прекрасно в какво се състои тя. Всъщност двамата приятели постигнаха успешното помиряване между викингите и драконите на остров Бърг. Какво обаче ги очаква сега, цели пет години след тази случка? Дали за тях е настъпило времето на спокойния живот или напротив - предстои им да се сблъскат с нещо още по-сериозно и трудно? Всъщност става точно така, ето защо момчето и неговият дракон отново трябва да действат задружно и като един отбор. Само по този начин те ще съумеят да балансират по начин, който едновременно няма да ги застраши и ще им позволи да постигнат очакваните резултати?

   Сополак, Астрид и останалите приятели прекарват безгрижно своето време, което сега се запълва от станалата любима на всички игра - състезание с дракони. Това е по-скоро не игра, а нов спорт, който обаче бързо набира популярност на острова. Но докато приятелите им се забавляват и прекарват времето си в много веселие, едва ли някой от тях подозира на какво се натъкват Хълцук и Беззъб. Въпросното откритие е не само странно - оказва се, че то е съдбоносно и може завинаги да промени тяхната съдба. В какво всъщност се състои откритието? Докато се реят свободни из небесата, двамата приятели не пропускат възможността да изучават нови светове и земи. Точно докато го правят, те откриват загадъчна пещера, направена изцяло от лед. Какво има в нея и може ли да се окаже, че е по-добре изобщо да не се поглежда в нея? Вече е твърде късно, защото двамата така или иначе научават какво има в пещерата.

   В пещерата живеят голям брой диви дракони, измежду които се откроява и изпъква тайнственият Ездач. Именно той застава начело в последвалата епична борба за мир, в която имат пряко участие и двамата главни герои - Беззъб и Хълцук.На приятелите не им остава нищо друго, освен да застанат рамо до рамо в тази неравностойна и без съмнение трудна надпревара. Само по този начин те биха могли да постигнат възможно най-добрите резултати. Едновременно с това обаче двамата в никакъв случай не бива да забравят едно много важно нещо - че само когато истински вярват и са заедно са в състояние да променят нещата изцяло в своя полза. Няма друг начин за водене на тежката борба за мир, начело на която застава Ездач. Кой е той и каква е всъщност ледената пещера, която двамата откриват по време на поредното си пътешествие в небето? Защо тя има толкова голямо значение за крайния изход от борбата?Посетен: 1574
почивка