Премиера в България: 04.04.2014

Световна премиера: 04.04.2014

Сценарист: Стивън Макфили, Кристофър Маркъс

Режисьор: Джо Русо, Антъни Русо

В главните роли:


Максимилиано Ернандес, Калън Малви, Франк Грило, Тоби Джоунс, Робърт Редфорд и др.

   Във втората част на Капитан Америка сюжетната линия обещава да е още по-вълнуваща и интересна. В началото обаче нищо не предполага за последвалите събития, които ще държат под напрежение зрителите до самия край на продукцията. Стив Роджърс кротко си живее във Вашингтон, където се опитва да води спокоен и тих живот без излишно напрежение. Много скоро обаче той е принуден отново да се върне към своя занаят. Причина за това става негов колега от ЩИТ. По петите му започват да го преследват жестоки и безмилостни главорези, които не се спират пред нищо, за да го убият. Сега, когато животът на Стив е в постоянна опасност, какво ще направи той и ще успее ли да остане жив? Той се съюзява с Черната вдовица, с която започват упорита и съвместна борба. В какво се състои конспирацията, която по всичко изглежда е налице и освен това бързо се разраства? Дали за Стив има изход от ситуацията?

   Към отбора на Капитан Америка и Черната вдовица се присъединява и трето лице, наричащо себе си Сокола. Те са вече трима, но въпреки това силата и мощта на враговете изобщо не намалява. Когато срещу тях се изправя противник със загадъчното прозвище Зимния войник, нещата стават наистина сериозни. Докато мислят над ситуацията, Стив и компания са принудени да бягат от безмилостни убийци. Те са на път все пак да разкрият заговора, но няма ли да платят накрая твърде висока цена за положените усилия? Без съмнение на аудиторията предстои да гледа един качествен екщън с много елементи на фантастика. Това е типично за Капитан Америка, който, ако се наложи, може бързо да промени своя образ. От кроткия и мирен жител на Вашингтон, той отново влиза в познатата си кожа. Може ли още веднъж да избяга от преследвачите си и да въздаде необходимата справедливост или този път ще бъде спрян?

   Един ден всичко за Роджърс се променя и много скоро, без дори той да подозира за това, се оказва в центъра на конспирация с големи мащаби. Кой стои зад нея и каква е нейната цел? Заплашва ли тя да промени световния ред и ако е така, може ли да бъде пресечена навреме? За Роджърс няма друг изход, освен да демонстрира най-доброто, на което е способен. Само така той ще спаси света от конспирацията, която го заплашва. С него ще са Черната вдовица и Сокола, които с общи усилия трябва да победят Зимния войник. Той обаче е враг, който не е като другите. Неговата сила и мощ са неизчерпаеми и Стив нерядко изпада в крайно неблагоприятни ситуации.Верен на своя стил обаче, Капитан Америка няма да се остави на преследвачите си да го хванат. От преследван той ще се превърне в преследвач, а тогава за дръзналите да му се противопоставят няма измъкване.Какво ще се случи накрая?