Сценарист: Иван Ло, Чад Ло, Бриджит Жан Ален

Режисьор: Браян Тренчард-Смит

В ролите: Джон Кюсак, Зои Вентура, Томас Джейн, Деймиън Гарви, Кристофър Морис, Джеси Спенс, Андрю Бюкенън, Кай Пантано, Мери О'Нийл, Джейсън Уайлдър

 

   Саймън Келър и Питър Робъртс са имената на двамата главни герои в екшън комедията на Тренчард-Смит Карай Бясно. Техните роли се изпълняват съответно от Джон Кюсак и Томас Джейн. Робъртс е бивш състезател от Формула 1, който в момента се препитава като инструктор по шофиране. Един ден обаче животът му завинаги се променя, когато той бива отвлечен от дръзкия крадец Келър. Престъпникът прави предложение на инструктора, на което той няма как да откаже. Всъщност Робъртс е принуден да стане съучастник в голям банков обир.

   Изборът на бандита изобщо не е случаен. След обира неизменно ще се стигне до скоростни преследвания с полицията и много други бандити, ето защо той има нужда от шофьор с перфектни умения зад волана. Няма по-подходящ за тази работа от един бивш пилот във Формула 1. Така Робъртс става шофьор на бандита и скоро е принуден да покаже най-добрите си умения зад кормилото. Покарай бреговете на Австралия се заформя най-скоростното преследване с коли, в което участват не само много полицаи. Едновременно с тях към двамата бегълци имат апетити и много бандити, които искат да се доберат до огромната сума пари. Кой ще победи в това състезание – бившият състезател от Формула 1 или останалите, които не само че са много на брой, но също така умеят да шофират не по-зле от Питър?