Световна премиера: 07.08.2014

                Сценарист: Уилям Голдман

                Режисьор: Саймън Уест

            В ролите: Джейсън Стейтъм, Доминик Гарсиа-Лоридо, Седрик Шоумена, Макс Касела, Хоуп Дейвис, Ан Хечи, Майкъл Ангарано, Майло Вентимиглиа, Стенли Тучи, София Вергара, Крис Браунинг

 

   Джейсън Стейтъм е актьорът, който изпълнява главната роля в екшъна на Саймън Уест Картбланш. Добре познатият ни актьор с участието си в култовата поредица Транспортер и Отбранителна линия отново се изявява в пълния си блясък. И този път ще му се наложи да демонстрира завидните си бойни умения, които винаги са верният му съюзник в трудните ситуации, в които по стечение на обстоятелствата се озовава. Героят му работи като охранител в елитно казино в Лас Вегас, където по традиция хазартът е развит на изключително високо ниво. Самият охранител има пристрастяване към хазарта, ето защо начинът му на живот не е от най-добрите. Скоро на него ще се наложи да намеси личния си живот в професионалния, от което неизбежно винаги произтичат много проблеми.

  Той обаче няма особено голям избор – това се налага от обстоятелствата. Приятелката на охранителя е жестоко пребита от местен високопоставен човек в бизнеса с хазарта. За бодигарда обаче няма голямо значение кой е виновен за нанесения побой над любимия му човек. Който и да е той, го очаква само и единствено жестоко наказание. Така героят на Стейтъм се изправя абсолютно сам срещу всички влиятелни и престъпни организации, които владеят хазарта във Вегас. Как ще завърши този титаничен сблъсък и в чия полза? Зрителите по всяка вероятност могат да предположат, защото твърде добре познават ролите на Стейтъм. И този път той ще ни покаже най-доброто, на което е способен – да раздава справедливост там, където никой друг не е в състояние да го направи. Скоро бандитът и останалите разберат, че побоя, който е претърпяла приятелката на охранителя, е най-голямата грешка в живота им.