Сценарист: Седрик Клапиш

                Режисьор: Седрик Клапиш

                В ролите: Кели Райли, Адриан Мартинез, Кевин Бишоп, Сандрин Холт, Сесил Дьо Франс, Одри Тоту, Ромен Дюри, Касандра Стар, Аманда М. Родригез, Тосико Онидзава

 

   Невероятната комедия Китайски пъзел ни запознава с 40-годишния баща на две деца Ксавие. За него е изключително трудно да намери точния баланс, който да запази целостта на силно разклатеното му семейство. Всъщност Ксавие има да се справя с редица проблеми и предизвикателства, които могат да провалят всичко изградено през годините. Какво ще се случи със семейството на този мъж, който освен всичко останало е на зряла и сериозна възраст? Дали е вярно, че зрелостта идва с годините или пък независимо от възрастта, много хора все още не могат да взимат правилни и разумни решения? Всичко това ще разберат членовете на зрителската аудитория, но за целта първо трябва да изгледат докрай една от най-добрите продукции в жанра филми с комедия? Какво ще стане с едно семейство, опитващо да се запази?

   Всъщност майката на децата взима решение да живеят в Ню Йорк. Това е един от най-големите градове в света, ето защо адаптирането към обстановката в него изобщо не е толкова лесна. Първоначално Ксавие е твърдо против подобно действие, защото и без това семейството му не е достатъчно стабилно. След като премисля трезво нещата обаче, бащата на две деца стига до друго умозаключение. Само когато всички са заедно, ще бъдат в състояние да се справят с проблемите, независимо от техния характер. Ето защо той с готовност се съгласява да е част от поредното предизвикателство за семейството си и да оказва необходимите помощ и подкрепа в случай на нужда. Как ще завърши всичко и ще бъдат ли събрани всички парчета от този китайски пъзел, нареждането на който изисква много време и усилия? За да се разбере отговорът на този и  още много други въпроси, има само едно решение. То е да се изгледа до края тази забавна и свежа комедия.