Премиера в България: 24.01.2014

Световна премиера: 17.01.2014

Сценарист: Лорни Камерън, Питър Лепениотис, Даниъл Ву
Режисьор: Питър Лепениотис


   Бъди и Сръдльо, които са съответно плъх и катерица, са имената на двамата главни герои в култовата анимация Крадци на ядки. Заедно те прекарват щастливо своето време в парка при своите близки и приятели. Тъй като обаче всички обичат ядките - това е тяхното любимо ястие - катерицата и плъхът замислят най-грандиозния в историята на света обир на магазин за ядки. Зрителите ги очаква едно вълнуващо и забавно приключение, в което героите ще трябва да преминат през много перипетии. На пръв поглед всъщност открадването на ядките изглежда лесно като детска игра. Това е така само при положение, че не се предвиди възникването на извънредни и трудни ситуации. А такива ще има със сигурност. Как ще се справят сега Бъди и Сръдльо, щом веднъж вече са поели обещанието и техните приятели очакват да им донесат ядки в големи количества?

   Всичко по отношение на техния план е перфектно, но когато вече започват да го осъществяват, те се натъкват на сериозни трудности. Преди всичко пред магазина стои на пост вярното куче Прешъс, което за нищо на света няма да позволи той да стане жертва на обир. Едновременно с това плъха и катерицата откриват, че магазинът за ядки служи за прикритие на банда престъпници. Това определено води до затруднение в техния план, но връщане назад няма. Веднъж поето, обещанието трябва да бъде спазено. Сега всички очаквания и надежди са към Бъди и другият му партньор, които всеки момент би следвало да се върнат с пълни кашони, торби и джобове с ядки. Дали обаче всичко ще се развие по план или приятелите ги очаква неприятна изненада? Без съмнение понякога прекалено големите очаквания не само не се сбъдват, но и коренно объркват плановете.

   Невероятното приключение, в което участват Бъди и Сръдльо, няма начин да не развесели децата и да им донесе позитивни нагласи и много добро настроение. Дали ще станем свидетели на този прословут обир за ядки - любимото ястие на всички обитатели в парка? Или пък Прешъс и бандитите също имат свои планове, които смятат да осъществят с цената на всичко? В тази невероятна анимация, в която главните герои са просто плъх и патерица, ни очаква едно щуро приключение. Всеки, който досега не е обичал ядки, ще си промени виждането по въпроса. Дали обаче накрая всички ще получат ядки или ще останат с празни ръце? Няма как да разберем отговорите на тези въпроси, преди да изгледаме култовата анимация на Лепетниотис Крадци на ядки. По-добре ще е още отсега зрителите да се заредят с положителни емоции, които ще съпътстват целия филм.