Премиера в България: 03.05.2013

Световна премиера: 18.04.2013

Сценарист: Стивън Макфили, Кристофър Маркъс

Режисьор: Майкъл Бей

В ролите: Дуейн Джонсън - Скалата, Майкъл Рисполи, Кен Джонг, Антъни Маки, Тони Плана, Ребел Уилсън, Тони Шалуб, Ед Харис, Роб Кордри, Марк Уолбърг, Бар Пали, Йоланте Кабау

Продуцент: Доналд Де Лайн, Йън Брайс, Майкъл Бей, Кени Бейтс


   Кръв и пот е култова екшън трилър продукция с участието на един от най-популярните състезатели по кеч в главната роля - Скалата. Сюжетната линия на филма е основана по действителен случай. Трима инструктори по фитнес работят в Маями през 90-те години на изминалия вече 20-ти век. Бандата от Sun Gym става прозвището, с което те стават известни, когато се забъркват в едно много сериозно престъпление. Даниел Луго е управител на фитнеса, в който работят инструкторите. В неговата роля се превъплъщава Марк Уолбърг, когото зрителите познават добре от участието му в редица други филми. Даниел успява да примами двамата си колеги да му помогнат да участва в схема за отвличания. Пол Дойл и Ейдриън Доброл са имената им, като Дойл е изигран от Скалата. Каква обаче е схемата и не е ли много опасна?

   Оказва се, че това е точно така. Вече е твърде късно за лесно измъкване от ситуацията и единственото, което им остава, е да бягат, преследвани от закона. Когато по петите на тримата се оказва половината от щата Маями, ситуацията става меко казано напечена. Дали тримата ще успеят да се измъкнат или нямат шанс срещу половината от един от най-големите щати в Америка? Скалата за пореден път прави отлична роля в киното, която затвърждава реномето му и на добър актьор. Сега обаче той не трябва да се бие на ринга, а да бяга заради схемата, в която той и колегата му са замесени от управителя на фитнеса. Дали Даниел е знаел какво ги очаква или и той не подозира, че нещата така ще загрубеят? Ако случайно се измъкнат накрая, ще му потърсят ли сметка Дойл и Доброл за стореното или по-важното ще бъде, че са успели в това начинание?

   Кръв  и пот е поредният динамичен и напрегнат екшън с участието на популярна кеч звезда. Основан на реални събития от 90-те години на 20-ти век, филмът разказва историята на трима инструктори, които в един момент имат много сериозни проблеми. Как ще се справят с тях и ще успеят ли да се измъкнат от преследвачите си, които са наистина много? По принцип изглежда, че нямат особени шансове - все пак по петите им е половин огромен щат. Когато обаче на сцената е Дойл и другите двама колеги, нещата никога не са напълно ясни. Ето защо на зрителите им предстои да станат свидетели на динамично преследване и обрати, които съпътстват филма до самия му край. Кое кара управителя на фитнеса да се забърка в подобна опасна схема и защо той вкарва и колегите си в това опасно начинание, което може да им създаде единствено проблеми и дори да ги вкара в затвора?