Премиера в България: 07.11.2014

Световна премиера: 26.09.2014

Сценарист: Ирена Бригнъл, Адам Пава, Алан Сноу

Режисьор: Антъни Стачи, Греам Енейбъл

   Ел Фанинг, Тони Колет, Саймън Пег и други са сред актьорите, които озвучават репликите в култовата анимация на Стачи и Енейбъл Кутийковците. Какви са всъщност кутийковците и защо им се носи лоша слава? В очите на много хора те са просто зли същества, които живеят в подземията и канализациите на града. Пред нощта въпросните същества излизат за лов на деца, ето защо всички ги презират и мразят. Нещата обаче са коренно различни и това най-добре се знае от Егс. Момчето е останало сирак и в резултат на това заживява със съществата, които всъщност са приятелски настроени към всички и искат да живеят в мир. Легендите обаче са плъзнали навсякъде в града и хората си ги представят като същества, които живеят в кашони и разнообразни кутии. Предвид отвличането на деца, никой възрастен не ги харесва и съвсем естествено настройва децата си против тях. Може ли нещо да промени отношението на хората към съществата?

   Много скоро Кутийковците ще се изправят срещу най-опасното и страшно предизвикателство в живота си. За да оцелеят, те трябва да разчитат на безрезервната подкрепа на Егс, който за нищо на света няма да позволи да им се случи нищо лошо. Техният свят на кутии и кашони, в който те прекарват своето време, става мишена на зъл и опасен човек, който се нарича Сначър. Така бъдещето на иначе добрите подземни същества е сериозно застрашено и съществува реална опасност те да бъдат унищожени. Ще успеят ли сега кутийковците да се преборят със злото, което ги преследва или наистина ще изчезнат от света завинаги? Може би ако се намери някой, който да разпространи истината за тях, те ще спечелят още съюзници. Подобно нещо обаче изглежда малко вероятно, ето защо е по-добре съществата да разчитат единствено на себе си и на Егс в престоящата неравностойна борба. Тя ще бъде тежка, но за съжаление неизбежна.

   В света на подземните същества цари истинска хармония. Именно поради тази причина обитателите му желаят мирни отношения с хората, но лошата слава, която им се носи, прави това почти невъзможно. Как се казва градът, в който се развива действието в култовата анимация? На колко години е Егс и защо е отишъл да живее при тях? Отговорите на всички тези въпроси, които по всяка вероятност вълнуват зрителите, ще бъдат разкрити. Това обаче ще стане само след като се изгледа анимационният филм, който е един от най-добрите в жанровете детски филми и анимационни филми. Добрите същества са сериозно застрашени от Сначър, но все пак имат верен и неповторим съюзник в лицето на Егс. Често тези врагове, които изглеждат по-силни и непобедими, имат много слаби места. Ако ги открият навреме, кутийковците със сигурност ще излязат крайни победители и ще си осигурят мирното съществуване и живот.

Посетен: 1242
почивка