Премиера в България: 07.02.2014

Световна премиера: 07.02.2014

Сценарист: Фил Лорд, Крис Милър, Дан Хагмън, Кевин Хагмън

Режисьор: Фил Лорд, Крис Милър

Оператор: Пабло Плейстид

   Лего Филмът е първата по рода си пълнометражна ЛЕГО 3Д анимация, която е създадена от режисьорския тандем Фил Лорд и Крис Милър. Освен това двамата работят и по написването на сценария, но с помощта и на други, като Дан Хагмън. В света на Лего зрителите ще имат възможността да се запознаят с главния герой на продукцията. Неговото име е Емет. Той по нищо съществено не се различава от много от останалите средностатистически хора. Емет е обикновен лего работник, който съвестно си изпълнява задълженията и въобще няма никакви поводи да се оплаква от живота, който води. Той е сравнително спокоен и за работника няма никаква причина, която да го кара да се притеснява по отношение на своето бъдеще. Докога обаче статуквото в живота на Емет ще се запази и няма ли да се случи нещо, което много скоро ще го накара не само да промени живота си, но и да осъзнае, че това е най-важното житейско изпитание, което той на всяка цена трябва да преодолее?

   Много скоро за него настъпва повратен момент. Той е отвлечен от тайно общество, но не поради това, че е богат и за него може да се вземе добър откуп. Всъщност причината за похищението се оказва малко странна и едновременно с това забавна. Въпросното тайно общество смята, че ако има някой на света, способен да спре загадъчен зъл тиранин, то това е именно Емет. Затова те го отвличат с надеждата той да стане съюзник на хората в неравностойната борба със злия противник. Какво може да направи Емет при това положение? Той не е нито толкова силен и могъщ, за колкото го мислят останалите, а още по-малко има представа за каква битка става дума. Въпреки всичко обаче той ще трябва да се примири със съдбата си и да се превърне в смелия и безстрашен водач, какъвто изглежда в очите на другите. Така един напълно обикновен и по нищо неразличаващ се от останалите лего работник се превръща в герой.

   Този герой обаче ще трябва да участва в битка, която има голяма вероятност да не спечели. Предвид факта, че не притежава никакви особени умения и способности, крайният резултат от борбата изглежда предварително ясен. Все пак нищо не се знае - може би Емет ще бъде подпомогнат във воденето на борбата и в крайна сметка ще оправдае очакванията на хората от тайното общество, които са се осмелили да го отвлекат? Няма как да разберем това, докато не изгледаме култовата анимация, която е уникална не само по отношение на своя сюжет. Това е първата пълнометражна лего анимация в историята на киното, ето защо това е още една основателна причина да се гледа от зрителите с истински и огромен интерес. Какво да очаква Емет - безрезервната подкрепа на останалите или пък поради това, че е смятан за герой, той може напълно сам и без чужда помощ да победи злия тиранин? Това е най-забавната битка в историята на лего човечеството.

 

 

 

 Посетен: 1568
почивка