Премиера в България: 12.09.2014

                Световна премиера: 29.08.2014

                Сценарист: Даниел Шехтър

                Режисьор: Даниел Шехтър

                В ролите: Дженифър Анистън, Робърт Миано, Чарли Тан, Мос Деф, Уил Форте, Джон Хоукс, Тим Робинс, Айла Фишер, Шона Кофоед

Само писател от ранга на Елмър Ленард може да забърка невероятно сложен криминален и едновременно с това забавен сюжет. Това се потвърждава категорично от филма Лесна плячка, в който двама бивши затворници, лежали за кражба на коли, решават да изнудват богат строителен предприемач от Детройт. Възможността пред тях се открива, когато те виждат съпругата му Мики. Самият предприемач пък се казва Франк Доусън и е натрупал огромно състояние в незаконни сметки. Планът на бандитите е да отвлекат жена му и да поискат откуп, който, ако не бъде платен, ще принуди двамата да разкрият далаверите на детройтския богаташ.

   Луис и Ордел – това са двамата бандити – обаче не предвиждат всичко докрай. Въпреки че Мики е скрита на сигурно място в дома на маниак на тема оръжия, те са забелязани от съседа флиртаджия на Мики Тейлър. Той е в нейния дом и флиртува, когато се случва похищението. И докато пред него има две възможности – или да разкрие на полицията опита си за изневяра и престъплението, или да мълчи и да чака какво ще се случи, любовницата на Франк се появява на сцената. Тя се казва Мелани и е изключително умна и хитра. Именно тя успява напълно да осуети изнудването. Двамата бандити също така не знаят, че Франк наскоро е подал документи за развод със съпругата си.