Световна премиера: 18.03.2014

                Сценарист: Джони Гиршбейн, Том Абернати

                Режисьор: Крис Бринкер

                В ролите: Нийл Макдона, Фред Уилард, Крис Маркет, Бил Дюк, Кевин Чапман, Том Беринджър, Мат Дилън, Уилем Дефо, Ейми Смарт

 

   Филмът Лоша провинция е създаден по истински събития, а режисьор е Крис Бринекер. Основната сюжетна линия отвежда зрителите в света на полицейският детектив Бил Картър. След дълго и изморително преследване той най-накрая успява да вкара в ареста издирвания в няколко щата професионален наемен убиец Джеси Уейланд. Веднъж озовал се в ръцете на властите, перспективите пред бандита не изглеждат особено обещаващи. От една страна той може да отиде направо зад решетките, където да излежава доживотна присъда. Детективът обаче му предлага сделка, която той не може да откаже при никакви обстоятелства. Тя е свързана с това Джеси да се превърне в полицейски информатор и да помага на органите на реда да хванат опасни престъпници. Точно такъв е Лутин Адамс, когото полицията сочи като особено важен и углавен престъпник.

   Лутин е ръководител на един от най-опасните престъпни синдикати в страната, така че с помощта на Джеси той може да бъде заловен. При провала на тайната операция на Уейланд обаче, за хората на Адамс не представлява трудност да разберат кой стои зад опитите да бъде хванат. Така скоро семейството на Джеси бива екзекутирано, което пък отприщва напълно заслужените гняв и омраза. Сега човекът, който вече работи за полицията, има лични сметки за уреждане с ръководителя на синдиката. Следователно между двамата се задава открит двубой, в който Джеси има предимство. Като работник в полицията, той може безрезервно да разчита на помoщта на детектив Картър, който ще му е сигурен и верен съюзник в борбата. Как ще завърши всичко и в чия полза обаче зрителите ще разберат само след като изгледат докрай този напрегнат криминален филм, в който един престъпник минава от другата страна на барикадата и започва да се бори против престъпния свят.