Премиера в България: 01.08.2014

Световна премиера: 25.07.2014

Сценарист: Люк Бесон

Режисьор: Люк Бесон

В ролите: Скарлет Йохансон, Аналей Тилтън, Морган Фрийман и др.

   Скарлет Йохансон и Морган Фрийман са главните актьори във филма на Люк Бесон Люси. Те двамата ще трябва да преминат през редица трудности и изпитания, за да се измъкнат от положението, в което без да искат се озовават. В загадъчния и тайнствен азиатски град Тайпей се събужда едно момиче, което се казва Люси. При събуждането си тя открива, че е с пришити наркотици във вътрешността на нейния стомах. Каква е причината за това и до какво ще доведе наркотикът? Докато повечето хора разполагат само с 10 процента мозъчен потенциал, наркотиците позволяват на Люси многократно да повиши своя интелект. Така тя научава неща, които са недостижими за човешкото съзнание. Може ли сега, когато знае толкова много, да разкрие тайната на света или хората съвсем не са готови да научат тези неща? Към Люси се присъединява и професор Норм, в ролята на когото зрителите ще видят неповторимия Морган Фрийман.

   Люк Бесон е едновременно сценарист и режисьор на продукцията, озаглавена Люси. Когато тя се събужда с пришити наркотици в стомаха, тя едва ли предполага доколко това може да се отрази на нейния живот. Нещо повече, научването на такива неща може да е опасно. Готов ли е светът да научи неща, за които дори и не подозира? Докъде се простират границите на човешкото съзнание и не е ли време те да бъдат разкрити? Професор Норм и Люси се изправят пред предизвикателство, което на всяка цена трябва да преодолеят. Това определено никак няма да е лесно, но двамата просто нямат друг изход. Случайно ли е избрана Люси за загадъчния експеримент или на случаен принцип? Ще може ли тя с безрезервната подкрепа на професора да намери възможно най-благоприятния изход? Отговорите на всички тези въпроси ще научат зрителите, когато изгледат хитовата продукция на Бесон.

   В този филм се разказва за време, което може би ще настъпи някога. Когато едно момиче получава неочаквани способности и умения да прозре много отвъд границите на човешкото съзнание, нищо не може да остане същото. Въпросът е сега дали тайната ще се разкрие на света или хората все още не са готови за подобни разкрития? Независимо от всички трудности и проблеми, двамата с професор Норм трябва през цялото време да се държат на висота. Скарлет Йохансон и Морган Фрийман са избрани от Люк Бесон да участват в продукцията му, озаглавена Люси. Коя е тя  и каква ще стане след като пришитите в нейните вътрешности наркотици започнат да оказват своето въздействие? Едно е абсолютно сигурно - зрителите ги очаква напрегнат и динамичен филм, който е способен да създаде единствено режисьор и сценарист от калибъра на Люк Бесон. Той отново е на висота, а вълнуващата сюжетна линия ще ни отведе в непознати за нас светове на съзнанието.

Посетен: 3771
почивка