почивка

Световна премиера: 14.02.2014

Сценарист: Алан Янг

Режисьор: Крис Нелсън

В ролите: Гари Коул, Сара Хайланд, Никълъс Браун, Дрима Уолкър, Дакота Джонсън, Ник Оферман

   Моят най-добър гей приятел е изключително забавна романтична комедия, която е дело на режисьора Крис Нелсън. Като цяло всички колежански и ученически комедии се харесват на аудиторията, ето защо тази едва ли ще направи изключение. Сюжетната линия се върти около ежедневието на две момчета, които учат в една и съща гимназия и са най-добри приятели. Докато завършат обаче, остава твърде малко време, ето защо те си дават взаимно обещание.Нито един от тях не иска да отиде в колежа или университета девствен, затова до деня на абитуриентския бал приятелите трябва упорито да работят по въпроса. На пръв поглед в изпълнението на това обещание няма нищо сложно - все пак училището изобилства от много хубави момичета. Така че едва ли нещо е в състояние да обърка плановете на двамата приятели, но все пак такова нещо наистина се случва.

   Причината не се крие в лошия външен вид на момчетата или в тяхната нерешителност да свалят мацки. Всъщност се оказва, че единият от приятелите харесва...момчета. Фактът, че е гей, определено променя плановете и прави спазването на обещанието по-трудно от очакваното. Всеки иска да напусне гимназията с добри спомени и приятелства, но може ли разкритието за сексуалните наклонности на единия да се окажат повратен момент? Често в живота сериозните приятелства биват поставяни на още по-сериозни изпитания, които обаче на всяка цена трябва да се преодолеят. Как ще реагира хетеросексуалният, когато научи за ориентацията на най-добрия си приятел? Дали това ще сложи край на дългогодишната дружба, която се разпада под влиянието на предразсъдъците? Или все пак ако едно приятелство е трайно, нищо не може да го разруши?

   Това е основният въпрос, който по всяка вероятност вълнува зрителите. Когато две момчета си обещават, че няма да отидат девствени в университета, едва ли някой от тях е предполагал, че ще възникне подобно усложнение. По какъв начин единият осъзнава, че е различен от останалите? Знаел ли го е още в самото начало или тези неща се разбират едва впоследствие? Сега, когато приятелството на двете момчета е подложено на такова сериозно изпитание, за него едва ли има по-добър тест. Всичко зависи от разбиранията на хетеросексуалния, който или ще предпочете да развали дружбата, за да не му се присмиват, или въпреки всичко ще застане до приятеля си. До деня на завършването остава твърде малко време. Кое е по-важно в такъв случай - остатъкът от него да се прекара приятно или да завърши по възможно най-лошия и фатален начин - с прекъсване на отношенията?

Посетен: 1626