Режисьор: Дъг Лаймън

                В главните роли: Том Круз и Емили Блънт

 

   Когато Земята е нападната от армия от друга планета и е в положение на война, ситуацията наистина става много трудна. Трудностите произтичат предимно от това, че силите на армията са огромни и на пръв поглед няма нещо, което да може да спре нейните завоевателни походи и стремежи. След като няма сила, която да се противопостави, какво остава за съществуването на личност с подобни възможности. Дали обаче в действителност нещата са неспасяеми или все пак човечеството ще дочака своя герой, който ще даде напълно заслужен урок на злите завоеватели? Много мъже и жени са застрашени от това да загинат, ако Новобранецът от обединените сили не ги поведе напред в тази решителна битка. Кой е той? Неговото име е Кейдж, а този герой е изигран от легендарния Том Круз. Ако някой може да изпълни трудна и невъзможна мисия, това е именно Том Круз.

  Военният пиар майор Кейдж всъщност никога досега не е бил на фронта да се бие. Идва време обаче, когато това не само ще му се наложи, но също така той ще бъде предводителят на войските.Заради голямата си уста и обиди към генерал с висше положение, Кейдж е накаран да си плати за стореното. Той си е позволил да противоречи на човек, който има четири звезди на пагона си. Поради това попада в джоб на времето, а вътре му предстои да се бори непрестанно за живота и смъртта. Как Кейдж ще се справи с тази задача? Няма ли да се окаже прекалено трудна тя и дали всъщност е подходящ за нейното изпълнение. Щом досега никога не е участвал в битка, има ли гаранции за успех? На всички тези въпроси ни дава отговор продукцията, озаглавена на Ръба на утрешния ден. Емили Блънт е сценична партньорка на Круз във филма, а двамата без съмнение са страхотен тандем. Сега от тях зависи дали ще успеят да спасят света от сигурната гибел, която е надвиснала над него.

  Когато в главната роля е актьор от калибъра на Круз, едва ли има място за съмнения. Очаква ни един превъзходен екшън с много елементи на фантастика и мистерия. Кои са съществата, решили да разпрострат властта си над планетата и има ли сила, която да ги спре.? Една обида към високопоставено лице във военната йерархия може да се окаже щастлива за Земята, защото тя получава своя спасител. Името му е майор Кейдж и той ще трябва да се бори със зъби и нокти не само за собственото си оцеляване, но също така и за това на цялото човечество. През какви изпитания ще премине той и няма ли накрая да бъде жестоко смазан от злите нашественици? Или ще им даде такъв урок, че те никога няма да го забравят? Светът е на ръба на утрешния ден, който може и да не дочака...Посетен: 1772
почивка