Сценарист: Ерик Бромбърг, Джеймс Бромбърг

                Режисьор: Питър Хаймс

                В ролите: Орландо Джоунс, Владимир Михайлов, Теодор Цолов, Димо Алексиев, Атанас Сребрев, Том Евърет Скот, Жан-Клод Ван Дам, Кристофър Ван Варенберг, Захари Бахаров, Линдзи Кокер

 

   В култовия екшън Наближаващи врагове с ван Дам Наближаващи врагове главният герой е горски рейнджър. Преди това попрището му е било в света на тюлените – тези, които реагират при спешни и критични ситуации. Филмът е заснет в България, ето защо компания на ван Дам правят  редица български актьори. Между тях личат имената на Захари Бахаров – Иво от Под прикритие, както и на Атанас Сребрев и Димо Алексиев. През какви изпитания ще премине Хенри, който в момента е горски рейнджър? Всъщност изпитанията, които му готви съдбата, са повече от трудни и опасни за преодоляване. Няма обаче друг начин за него да оцелее, ето защо е принуден да действа изключително смело и хладнокръвно. Негов противник се оказва опасен и влиятелен нарко-картел.

   По принуда именно на картела Хенри се съгласява да участва в откриването на наркотици, скрити някъде в гориста местност. Сама по себе си тази задача е достатъчно трудна, но сериозните изпитания тепърва предстоят. Всъщност Хенри среща в гората човек, който не го харесва още в началото. Той замисля план, свързан с отмъщение, но неговото изпълнение ще трябва да почака. Скоро Хенри и неговият враг се оказват изправени пред изпитание, което няма как да преодолеят разделени. Ето защо се налага поне временно да загърбят хладните отношения помежду си и да oбединят своите усилия. Това е единствената им възможност да се измъкнат живи и невредими от гората. Двамата се изправят пред мощта на картела, ето защо шансовете им за победа поне на пръв поглед изглеждат нищожни. Те ще демонстрират завидни умения и способности, на каквито малко хора са способни. Ван Дам за пореден път се изявява като екшън герой, а филмът, заснет в страната, определено е добра и качествена продукция.

 Посетен: 1103
почивка