Премиера в България: 15.11.2013

Световна премиера: 13.09.2013

Сценарист: Брин Хил, Крис Паркър

Режисьор: Бенсън Лий

В ролите: Крис Браун, Алекс Мартин, Джош Пек, Лаз Алонсо, Вероника Росати, Джош Холоуей, Луис Росадо, Сауанди Уилсън
Продуцент: Бо Флин, Трия Винсън, Ейми Ло


   Документалният филм Надиграване е базиран на едноименната поредица. В него сюжетната линия се върти около света на уличните танци и по-конкретно - върху би-бойнг. Заедно със своя приятел Блейк хип хоп могула от града на Ангелите Данте решават да се опитат да върнат славните времена на уличните танци. Вече повече от 15 години танцьорите от улицата тънат в забрава и не се радват на същата популярност, както преди години. Заедно Блейк и Данте са твърдо решени да променят нещата, като за целта сформират отбор по би-бойнг. Той се състои от ентусиазирани танцьори, искащи като тях отново да пробият на голямата сцена. Така, обединени от ентусиазъм и любов към уличното танцуване, групата се захваща упорито за работа. След само три месеца ще се проведе шампионат по надиграване с улични танци - това е шансът, който Данте и Блейк чакат толкова дълго време. Дали техният момент най-после е настъпил?

   Времето за подготовка е твърде малко, но въпреки трудностите двамата треньори решават да впрегнат всичките си усилия и да се подготвят възможно най-добре за предстоящото състезание. С цел да научи танцьорите си на най-доброто в тази сфера, Данте прибягва до всички трикове, които е усвоил през годините. Какъв ще бъде крайният резултат за тези момчета, които повече от всичко на света искат да върнат би-бойнга на върха - там, където според тях е мястото на танца. Дали състезателите ще се представят достатъчно добре на надиграването или след всичките положени усилия наградата все пак ще отиде при друг? Двамата треньори не престават нито за миг да губят надежда и опитват да научат състезателите на всичко, научено през годините. Срещу себе си обаче те ще имат изключително опитни и силни конкуренти, преборването с които е повече от трудно. Кой ще победи в този сблъсък - двамата приятели или конкуренцията?

   Все повече наближава решителния ден на надиграването. Тогава напълно нормално в редиците на отбора на Данте и Блейк започва да има голямо напрежение. Всеки от тях иска победата, но едните са просто треньори, следователно те не могат да участват в надпреварата. Вместо това единственото, което им остава, е да подготвят своите състезатели по възможно най-добрия начин и да се надяват, че техните очаквания ще бъдат изпълнени. В света на уличните танци има много красота и магия, която обаче отборът на Данте трябва да усети със сърцето си. Това е нещо повече от изкуство и неслучайно преди 15 години уличните танцьори са на върха, където се радват на огромни слава и успех. Дали тяхното време отново идва или след състезанието ще си проличи, че би-бойнгът отдавна не е на висота? В този вълнуващ филм двама души се опитват по всички начини да спечелят едно състезание, на което посвещават много време и усилия.