Световна премиера: 03.10.2014

                Премиера в България: 03.10.2014

                Сценарист: Джилиан Флин

                Режисьор: Дейвид Финчър

                В ролите: Бен Афлек, Ким Дикънс, Дейвид Кленън, Катлин Роуз Пъркинс, Бойд Холбрук, Нийл Патрик Харис, Розамунд Пайк, Тайлър Пери, Патрик Фюджит, Емили Ратаковски

 

   В Не казвай сбогом на режисьора Дейвид Финчър сюжетната линия проследява живота на Ник Дюн и неговата съпруга Ейми. Ник е бивш писател, който вече не упражнява своята професия. Всъщност в живота му ще се случи нещо, което трайно и завинаги ще го преобърне с главата надолу. То е свързано до голяма степен и със съпругата му, ето защо и двамата много скоро попадат под обстрела на медиите и широката общественост. Напрегнатият трилър, създаден по книга със същото заглавие, далеч не представлява заплетен случай с изчезването на една жена. Преди всичко това е продукция, която поставя различни наболели въпроси в обществото. Един от тях е присъствието на медиите, което понякога е повече от вредно.

  Точно когато имат сериозен повод за празник – пет години щастлив семеен живот – Ейми изчезва загадъчно и безследно. Каква е причината за това и дали тя е станала жертва на отвличане. Освен преживяната лича трагедия, Ник с нищо не помага на властите. Вместо това поради своето подозрително и нервно поведение, бившият писател скоро се превръща в заподозрян номер едно за извършването на престъплението. Има ли в действителност някаква вина или пък всичко е плод на въображението на властите, които не трябва да изключват нито една от съществуващите вероятности? Във филма се вижда много ясно как един щастлив семеен живот може да се разруши, защото, както изглежда, в него е извършено типично за американската държава престъпление с домашен характер. Медиите, които винаги следят за сензационна новина, не се колебаят да се прицелят към Ник. В резултат на това е привлечена и широката общественост. Кои сме ние и къде е мястото ни в обществото – отговорът на този въпрос се опитва да даде филма на Финчър.

 Посетен: 1278
почивка