Режисьор: Андрю Ървин, Джо Ървин

                В ролите: Сара Дрю, Шон Астин, Патриция Хийтън, Трейс Адкинс, Дейвид Хънт, Логан Уайт, Хари Шам Джуниър, Аби Коб, Робърт Амая и др.

 

  Три майки най-накрая ще излязат по женски за една вечер и поне в продължение на няколко часа ще забравят напълно за постоянните си съпружески задължения. Звучи обаче прекалено добре, за да бъде истина. За Алисън и нейните две приятелки всичко започва много добре и те вече са готови за излизането. Облечени с хубави рокли на високи токчета и нагримирани, те са готови да оставят съпрузите и децата си без надзор. Това обаче е най-голямата грешка, която допускат от много време насам. Ако знаеха какво ги очаква, едва ли щяха да очакват с толкова голямо нетърпение нощта за почивка на мама. Когато обаче нещата трябва да се случат, те просто се случват и никой не може да попречи на естествения им ход.

  Докато са в ресторанта и пият коктейли, съпругът на едната от приятелките се обажда с лоша новина. Той е загубил детето и сега не знае как да го открие. Жените обаче са твърдо решени нищо да не провали женската им вечер. Затова се заемат да помагат в търсенето, като се надяват то да привърши в съвсем кратък период от време. Това се оказва най-дългата им нощ, а изчезването на детето е само началото. Дали все пак в края на филма то ще бъде намерено и ще остане ли време за женското парти? Едва ли.. Все пак оставените без надзор съпрузи са способни да забъркат невероятна каша, от която няма измъкване – в това се убеждават и трите жени. За зрителите предстои да наблюдават една от най-добрите комедии за настоящата 2014-та година, която е създадена от тандема Андрю и Джо Ървин. Сара Дрю, Трейс Адкинс и още много други актьори имат роли във филма Нощ за почивка на мама.