Режисьор: Майк Тайдс

                Сценарист:Марлон Уайънс, Рик Алварез, Лаз Алонсо

                Продуцент: Рик Алварез, Стюард Форд, Браян Каванау Джоунс, Тод Кинг, Стивън Скуиланте, Марлон Уайънс 

В главните роли:Marlon Wayans, Jaime Pressly, Cedric the Entertainer |


     Обитавана къща 2 е продължение на култовата комедия, която ни представя главния герой Малкълм в напълно нова за него обстановка. Той започва нова страница от живота си и дори има приятелка, с която се местят в нова къща. Всичко до един момент върви много добре, но всички, които знаят големият страх на Малкълм, по всяка вероятност се досещат какво се случва в новата къща. Много скоро след като вече са се нанесли в новия си дом, в сърцето на Малкълм започват да се прокрадват добре познатите му стари страхове и мании. И сега той е твърдо убеден, че къщата е обитавана. В резултат на това започват серия от комични моменти, с които зрителите ще се забавляват през цялото време, докато гледат филма. И докато въпреки че за първата част бюджетните средства са силно ограничени, тя успява да внесе сериозни приходи в бокс офиса, за продължението отпуснатата сума е значително по-голяма. Това има огромно значение за успеха на филма, но в основата той се дължи на невероятната параноя, която изпитва Малкълм докато е вкъщи.

   Вторият епизод на Обитавана къща не се приема добре от много критици. Голяма част от тях дори му поставят оценка нула, с което категорично изказват отрицателното си мнение по отношение създаването на продукцията. Това обаче е нещо напълно характерно за света на киното - проектите на режисьори и сценаристи постоянно се подлагат на критики. Неоспорим факт е, че Обитавана къща 2отново ни предлага много смях, забавление и положителни емоции. Точно това очакват и всички зрители по целия свят, когато гледат комедия. Ето защо при всички положения филмът си струва да бъде видян,а в него един човек има упорита мания и страх от призраци, духове и други подобни същества. Коя е причината страховете му отново да се върнат и ще бъде ли сложен на тях някога край, за да може и той като всички останали да заживее пълноценен и лишен от напрежение живот? Когато се нанасят в новата къща, в началото нещата са наред. Постепенно обаче всичко започва постарому.

    В тази невероятно смешна и забавна комедия добре познатият ни от първата част Малкълм отново е подгонен от своите неоснователни страхове за наличието на духове и призраци в къщата. Дали тази постоянна параноя ще постави на изпитание връзката с приятелката му или тя ще го приеме такъв, какъвто е? Или може би и тя ще се зарази с неговите страхове? Това ще разберат всички, които изгледат продължението на Обитавана къща - безспорно една от най-успешните продукции в сферата на комедийния жанр. Малкълм е на пръв поглед съвсем обикновен човек, който обаче се страхува от..духове и призраци. Това е смешно, но как да бъде убеден, че страховете му са напълно неоснователни? Параноята му взима застрашителни размери, което няма как да не се отрази и на живота с приятелката му. Двамата трябва заедно да се справят с този проблем, заради който връзката им е поставена на изпитание. В моменти на страх обаче Малкълм е способен да мисли единствено за това как да се измъкне благополучно от духовете, които, според него, са плъзнали навсякъде из къщата.Посетен: 998
почивка