Режисьор: Фредерик Обуртен

                В ролите: Жерар Депардийо, Сам Нийл, Тим Рот, Фишър Стивънс, Джемайма Уест, Томас Кречман, Серж Хазанависиус, Антонио Де Ла Торе, Мартин Джарвис, Джейсън Бари, Стивън Елдър, Пипо Делбоно, Андрю Френч, Шон Кемпиън, Ричард Дилейн, Никълъс Глийвс, Доун Брадфийлд, Конър Мюлен, Антъни Бърн, Антъни Хигинс и др.

 

   Фредерик Обуртен се заема с една изключителна и много амбициозна задача. Не може да се отрече обаче, че се справя с нея по забележителен и неповторим начин. Благодарение на големия брой култови актьори, между които особено ярко се откроява Депардийо, ние ставаме преки свидетели на историята на ФИФА. Това е една от най-големите футболни федерации, която започва да съществува в началото на 20-ти век. Преди да се появи на сцената, на футбола се гледа предимно като на игра за развлечение в парка с приятели. Трима мъже обаче веднъж завинаги ще променят това, защото са водени от една обща страст – да видят футбола обединен.

   Единство, Надежда и Сила – това е мотото, от което и тримата се ръководят. Сеп Блатер е безспорно една от най-ярките личности от света на футбола. Той заедно с останалите си двама съдружници успява да направи нещо феноменално и неповторимо. Със създаването на ФИФА започва и провеждането на световните футболни първенства. Днес едва ли по света има някой, който да не очаква с трепет тяхното начало на всеки четири години. Това е една от най-добрите документални драми не само за настоящата година, но и за жанра като цяло. Първото първенство е спечелено от Уругвай, който успява още веднъж да се окичи с шампионската титла – точно 20 години по-късно. Това и още много интересни архивни кадри през годините са поместени във филма, който всеки истински привърженик на футбола трябва да гледа. Очаква ни едно незабравимо и пълно с емоции преживяване, което ще ни убеди категорично защо футболът е наричан цар на игрите и ще остане популярен за вечни времена.Посетен: 1101
почивка