Сценарист: Майк Фланеган, Джеф Хауърд

                Режисьор: Майк Фланеган

                В ролите: Кати Сакхоф, Джеймс Леферти, Карен Гилан, Мигел Сандовал, Брентън Туейтс, Рори Кохран, Кати Паркър, Аналиса Басо

Брат и сестра биват замесени в мистериозно убийство, в резултат на което остават сираци. Сега Тим и Кайли живеят под закрилата на властите, но не това следи основно сюжетната линия.Фокусът пада върху истинския извършител на престъплението. На пръв поглед това е Тим, но сестра му изобщо не мисли така. Тя е убедена, че за него е виновно антично огледало, обладано от тъмни и нечисти сили. Ето защо жената решава да започне собствено разследване по случая.

   Самият Тим пък е твърдо против действията на сестра си. Години след случилото се той се опитва да започне живота си отначало и въобще не иска да си спомня за миналото. Това, пред което Кайли ще се изправи, по всяка вероятност няма да е хубаво. Кой всъщност е фактическият извършител на убийството, довело до осиротяването на двамата и до разпада на семейството им? Дали наистина е тайнственото огледало или пък човек от плът и кръв, който в момента се разхожда необезпокоявано и свободно по улиците? Сюжетът на този хорър определено е интересен и вълнуващ, ето защо почитателите на жанра със сигурност ще останат доволни от видяното. Приключението, пред което се изправят брата и сестрата, може да не е по силите на всеки, но въпреки това филмът наистина е класическо попадение в сферата на хорърите и трябва непременно да се гледа.