Сценарий: Грант Хеслов и Джордж Клуни

                Режисьор: Джордж Клуни

                В главните роли: Мат Деймън, Хю Боневил, Джон Гудман, Джордж Клуни, Кейт Бланшет и Даниел Крег.

                Продуценти: Грант Хеслов и Джордж Клуни

 

 

  Във филма Пазители на наследството се отразява най-големият лов на съкровища, извършван някога от Хитлер. В смутните години на втората световна война той иска не само държавата му да бъде най-могъща по отношение на завладените територии, но така също и да притежава най-големите съкровища и богатства. Ето защо за да дадат отпор на фюрера, американците решават да изпратят отряд от общо седем мъже. Неговата мисия е едновременно изключително опасна и смъртоносна. Седмината трябва да спасят откраднати картини от Хитлер, които по никакъв начин не му принадлежат. В напрегнатия драматичен военен филм събитията са основани на действителни случки, разиграли се в годините на войната. Сред участващите актьори е и нашият Захари Бахаров, когото аудиторията познава отлично от изявите му като Иво Андонов в сериала Под прикритие. Ще успее ли отрядът да се справи с възложената му задача или все пак мисията наистина е прекалено трудна и невъзможна за изпълнение?

  Крайно време е някой да се противопостави на амбициите на нацистка Германия за пълното завладяване на света. И докато никой не може да я спре по пътя да завладява територии, то винаги трябва да има защитници на изкуството. Затова когато ценни картини са откраднати от силите на Вермахта, седем членен отряд е изпратен на спасителна мисия. Мъжете трябва да проникнат в самото сърце на Германия, откъдето не се знае дали изобщо ще излязат живи. Въпреки почти невъзможната мисия обаче отрядът трябва да действа на висота и да върне картините на тези, на които те принадлежат по право. Във време, когато силите на Третия райх все по-често започват да се разклащат и да стават нестабилни, все още войските на немците сеят смъртоносна заплаха. Възниква напълно логичният въпрос:Имат ли шанс седем на брой мъже да оцелеят при положение, че не са нищо повече от уредници на музеи и специалисти по изкуство? Те трябва да дадат всичко от себе си, за да изпълнят успешно поставената им задача. В противен случай не само няма да върнат картините, но ще платят за смелостта и проявената храброст със собствените си животи.

  В безмилостната надпревара с времето седем смели мъже проникват в редиците на нацистите и са твърдо решени да върнат откраднатите картини? Колко от тях ще успеят да се завърнат живи и ще има ли и такива, които ще умрат по време на мисията? Този военен филм е един от най-добрите за новата 2014 година и това убедително се доказва не само от увлекателния сюжет, но и от превъзходната игра на целия актьорски състав. Те са само седем, но това число се смята за щастливо от много хора. Дали ще успеят да се справят с тази смъртоносна задача, която едва ли би могла да бъде друго освен тест за мъжество, доблест и чест? По време на война всички тези качества трябва да се демонстрират, особено когато всеки войник трябва да пази гърба на другаря си. И макар че седемте члена на отряда не са войници в буквалния смисъл на думата, мъжеството пак трябва да бъде проявено.Посетен: 1334
почивка