Световна премиера: 12.12.2013

Сценарист: Хершел Фабер

Режисьор: Хершел Фабер

В ролите:Скайлър Остин, Алексис Нап, Камила Бел, Чад Майкъл Мърей, Джейсън Патрик, Кени Уормалд, Чести Балестеръс

   В комедийната драма на сценариста и режисьор Хершел Фабер той запознава зрителите с две момчета, които могат да бъдат определени като не успели в живота и неудачници. Джей и Дийн са двама приятели, които живеят в покрайнините на Лос Анжелис. Домът им обаче не е апартамент или къща, в каквито живеят повечето хора. Вместо това момчетата с общи усилия са превърнали изоставен склад в нещо като място, което е тяхно убежище. Независимо че живеят в артистичната част на града, това по никакъв начин не променя техния живот. Ето защо те са принудени да водят трудното си съществуване, но едновременно и да се справят с всички трудности и проблеми като резултат от положението, в което се намират. Как ще се развие животът на пещерняците, които вече не са деца, а на една възраст, в която трябва да подредят живота си и дори да помислят за създаване на семейство? Могат ли да се оправят или цял живот ще живеят в склада?

   Освен че нямат домове, двамата приятели трябва да си намерят и добра работа, която да ги издържа. Едновременно с това е необходимо да помислят и за своите приятелки. Повече от сигурно е, че нещата не са добри и непременно трябва да се променят. Как обаче да стане това при положение, че никой не ги забелязва? Двамата достигат не без известна тъга до заключението, че животът е много по-труден и сложен, отколкото те са си го представяли. Сега обаче не е време за съжаление, а вместо това е необходимо и двамата да се стегнат и да се опитат да сложат в ред живота си. Рано или късно те ще трябва да предприемат стъпки в тази насока, защото в противен случай рискуват цял живот да живеят в склада, а този начин на съществуване силно напомня живота на пещерни хора. Двамата приятели се изправят пред много предизвикателства, за преодоляването на които се изисква твърдост, упоритост и воля. Макар и комедиен, филмът на Фабер съдържа и немалко драматични моменти, които ни карат да се замислим за много неща от живота.

   Скайлър Остин, Камила Бел и Чад Майкъл Мърей са само част от имената на актьорския състав, повикан от Фабер за създаването и реализирането на драматично-комедийната продукция Пещерняци. Могат ли двама неудачници да направят така, че животът им коренно да се промени и те най-после да заживеят като нормални и пълноценни хора? Или въпреки всички положени усилия те няма как да избягат от ежедневието на пещерняците, което вече познават добре от толкова дълго време. За да направят така необходимата им промяна, двамата трябва да положат сериозни усилия. Докъде ще стигнат те и имат ли най-вече куража и възможностите да осъществят докрай своите намерения. Време е складът да се напусне и да се започне живот, на какъвто са свикнали повечето нормални хора. Борбата на Джей и Дийн ще бъде трудна, но определено заслужава да се проследи отначало докрай.

 Посетен: 1371
почивка