Световна премиера: 04.11.2013

Сценарист: Дж. Х. Уаймън

Режисьор: Брад Андресън

В ролите: Карл Ърбън, Майкъл Или, Майкъл Ирби, Лили Тейлър, Минка Кели, Даниела Диб

   Майкъл  Ийли и Карл Ърбън са двамата актьори, нагърбили се с главните роли във фантастичния сериал Почти човек. Той определено е сред стойностните продукции в жанра, ето защо почитателите на фантастиката в никакъв случай няма да останат разочаровани от видяното. В света на фантастиката често се отправя поглед към далечното бъдеще, но всъщност през призмата на съвремието. Ето защо всички тези продукции всъщност представляват един поглед към бъдещето, което едва ли е толкова далечно, колкото на пръв поглед изглежда. В сериала основната сюжетна линия се върти около работата и живота на ченгето от града на ангелите Лос Анджелис Джон Кенъкс. Той по принцип е изключително добър в професията си, но един нелеп инцидент завинаги ще промени неговата кариера. Въпросът е в каква насока ще стане това - положителна или отрицателна?

   Кенъкс е принуден от своите началници да започне съвместна работа с андроид, който се нарича Дориан. Като цяло тази идея се струва на полицая абсурдна - той като цяло не може да възприеме тезата за работа между роботи и хора. Ето защо първоначално той изобщо не е удовлетворен от перспективата, която се очертава. С течение на времето обаче Кенъкс коренно ще промени своите възгледи? Коя е причината за пълната промяна в полицая, който категорично отказва да повярва в способностите на изкуствено създадения интелект? Ще оправдае ли Дориан доверието на началниците на Кенъкс или в крайна сметка експериментът ще претърпи пълно фиаско. За да разберем отговорите на тези и още много други въпроси, първо на всяка цена трябва да изгледаме вълнуващия сериал. Той ще ни потопи в една атмосфера, за която знаем твърде малко.

   Дориан се оказва твърде различен от останалите роботи. Така андроидът бързо успява да спечели доверието на полицая и двамата започват работа по едни от най-заплетените криминални случаи в града на ангелите. Скоро двамата стават много добър екип, което не остава незабелязано от началниците. Едновременно с това Джон е принуден да признае, че работата с андроид изобщо не е толкова лоша перспектива, колкото си е мислил в началото. Инцидентът, довел до запознаването му с Дориан, може да се окаже не толкова лош и да постави нов етап от неговата кариера. Почти човек е сред онези сериали, които на всяка цена трябва да бъдат гледани. Сериите са изключително интересни и ни запознават с работата по едни от най-интересните престъпления в Лос Аджлелис. Тандемът Дориан-Кенъкс обаче е много добър и ги разнищва напълно.