Година: 2013

Сценарист: Теодора Василева, Георги Иванов, Ваня Николова, Хари Урпатян, Йордан Банков, Ваня Николова

Режисьор: Димитър Митовски, Димитър Гочев, Виктор Божинов

В ролите: Йоанна Темелкова, Йосиф Шамли, Петър Попйорданов - Чочо, Лилия Маравиля, Христо Мутафчиев, Ирена Милянкова, Владо Пенев, Ивайло Захариев, Михаил Билалов, Захари Бахаров, Александър Сано, Мариан Вълев, Деян Донков, Кирил Ефремов, Венци Янков, Теодора Духовникова, Георги Стайков

   Приключенията на Мартин Христов продължават и в третия сезон. Иво вече е станал много силен и владее цялото черноморие. Той стига дори до там, че праща човек в затвора да отрови Джаро. За негово съжаление обаче планът му се проваля, а Туджаров отговаря светкавично. Той изпраща близнаците да ликвидират майката на Андонов и това още повече задълбочава конфликта между двамата. Повратен момент в сезона е смъртта на Момчил Нешев. Той загива по време на акция за залавяне на наркотици на морето, а всъщност тя е трябвало да се ръководи от Попов. Той обаче назначава Нешев за предводител, защото иска да следи ситуацията с Джаро. Така екипът на комисаря губи един от най-ценните си кадри.

   Марто е вече освободен, като цената за това е разкритията за ролята му пред Нешев. Попов не вижда по какъв друг начин безкомпромисният детектив ще склони да бъде пуснат. Марто разбира се е силно притеснен и дори изпитва ненавист към Нешев. След неговата смърт екипът на Попов вече трудно ще разбие схемата на Джаро.Това се потвърждава от последвалите събития. Когато Косъма решава да свидетелства срещу Андонов, неговите хора го ликвидират. Преди още Марто да съобщи на Попов за случилото се, над него е надвиснала опасност. Той е отвлечен от Иво, а в края на последния епизод предстоят драматични моменти. Джаро успява да се измъкне от полицията и се крие в една планинска хижа.

Посетен: 1222
почивка