Премиера в България: 25.04.2014

Световна премиера: 18.04.2014

Сценарист: Джордан Голдбърг, Джак Паглен, Алекс Параскевас

Режисьор: Уоли Пфайстър

В ролите: Джони Деп, Клифтън Колинс - мл., Кори Хардикт, Коул Хаузър, Килиън Мърфи, Пол Бетани, Кейт Мара, Морган Фрийман, Ребека Хол

   Двама изключителни актьори изпълняват главните роли във филма на Уоли Пфайстър Превъзходство. Това са Джони Деп и Морган Фрийман, които за пореден път доказват безспорните си качества. Деп е в ролята на Уил - той е компютърен гений, който е на път да осъществи своя грандиозен и дълго чакан план. Намеренията му се състоят в това да създаде интелект, който да е най-силен от всички останали хора на земята. За целта той иска да стане част от въпросния компютър и по този начин да докаже, че е възможно създаването на интелект от такъв калибър. Дали обаче неговите планове ще се осъществят лесно или ще има много фактори, които не само ще му пречат, но и ще направят осъществяването на идеята много трудно?

   Скоро Уил разбира, че пътят към успеха ще е много дълъг и труден. Когато срещу него се изправя Макс, нещата загрубяват. Освен че той също е компютърен гений, също така разчита на изключително мощна организация, която стои зад гърба му. Тя за нищо на света не би допуснала създаването на интелект, многократно превъзхождащ във всяко едно отношение човешкия. В резултат на това се стига до титаничен сблъсък, в който всяка една от двете страни ще търси успеха. Кой ще победи - Уил или Макс - това е въпросът, както би казал Хамлет. В този невероятен филм двама забележителни актьори правят поредните си сполучливи роли, а за зрителите остава единствено да се насладят на интересния сюжет и непредвидими моменти.