Световна премиера: 30.01.2014

Сценарист: Питър Даулинг

Режисьор: Питър П. Крудинс

В ролите: Самюел Л. Джаксън, Ерин Карплък, Доминик Купър, Глория Рубен, Райън Робинс, Филип Бренинкмайер, Джон Б. Лоу 


   Самюел Джаксън и Доминик Купър са екранни партньори в този изключително напрегнат криминален трилър на режисьора  и сценарист Питър Крудинс, озаглавен Приемливо съмнение. Зрителите със сигурност познават Джаксън твърде добре, защото той има не една запомняща се роля в киното. Партньорът на Брус Уилис в Умирай Трудно 3 сега за пореден път прави блестяща роля, с която затвърждава реномето си на един от най-добрите актьори на всички времена. Това в същата степен важи и за Доминик Купър - двамата по перфектен начин изиграват своите персонажи. Историята на филма се върти около изключително амбициозния и упорит прокурор Мич Броктън. За него всичко се развива повече от добре и на пръв поглед изглежда, че го очаква една бляскава и изпълнена с успехи прокурорска кариера. Понякога обаче точно в такива моменти нещата се объркват до крайна степен.

   Точно това се случва и с Броктън, когато съдбата му се преплита с тази на Клинтън Дейвис. Това е човекът, който единствен е видян в близост до фатален инцидент с автомобил. Първоначално Броктън е сто процента убеден, че Дейвис няма нищо общо със случилото се и въобще не го заподозира в извършването на нещо нередно. Дали обаче нещата са такива, каквито изглеждат или под повърхността има мътна вода, която пречи да се вижда ясно? С течение на разследването стават ясни много неща, които упорито водят към Дейвис като главен виновник за престъплението. Сега обаче, когато Броктън го е елиминирал като заподозрян, може ли той да направи нещо, което да обърне нещата в негова полза? Ще има ли време упоритият прокурор да се поправи и в крайна сметка да спаси обещаващата си и бляскава успешна кариера на прокурор?

   Когато един инцидент с автомобил завършва по фатален начин, прокурорът не се колебае да се заеме със случая. Той е толкова убеден в невинността на Дейвис, че нито за миг не се усъмнява в своята логика. Кое обаче го кара така рязко да смени вижданията си и да се хвърли в една неравностойна борба, в която времето не тече в негова полза? Тайната, която крие Дейвис, може завинаги да промени неговия живот, а също и този на Броктън. Въпросът сега е дали прокурорът ще успее да се намеси навреме и да докаже кой е истинският виновник за злополуката. Ако успее да го направи, това не само ще затвърди реномето му на един бъдещ прокурор с изключителни качества. Преди всичко той ще запази живота си непроменен от заплашващите го събития. Преди да постигне това обаче, той ще трябва да хвърли доста пот и усилия. Това е единственият начин за успех.