Световна премиера: 13.06.2014

                Сценарист: Андрю Левитас

                Режисьор: Андрю Левитас

                В ролите: Даниел Сунджата, Джесика Барден, Ан Арчър, Дженифър Хъдзън, Ричард Дженкинс, Терънс Хауърд, Джесика Браун Финдли, Гарет Хедлънд, Ейми Адамс

   Андрю Левитас със сигурност е от хората, които са добре познати на голяма част от зрителската аудитория. Именно той е режисьор и сценарист на култовия филм Приспиване, който ни предлага от всичко по много. Главният герой е отхвърлено и отчуждено от семейството си младо момче, чието име е Джонатан. Скоро обаче той разбира новина, която завинаги ще промени живота му. Тя е пряко свързана с един от неговите родители и по-конкретно – с баща му. В продължение на повече от десет години Робърт – така се казва бащата – се бори с тежко заболяване. Най-накрая човекът изглежда се е примирил с неизбежния край, който го очаква. Ето защо той е решен в рамките на следващите 48 часа да прекъсне сам системите, които до момента го поддържат жив и позволяват на органите му да функционират.

   Какво ще направи Джонатан при това положение? Няма ли да се опита да разубеди баща си или ще уважи последната воля на един тежко болен човек? Всъщност в живота постоянно се случват както хубави, така и лоши неща. И ако не можем да променим някои от тях, то сме в състояние поне да направим неизбежните загуби по-поносими. Именно такова е и намерението на Джонатан, който ще застане неотлъчно до баща си в последните му два дни. През тези 48 часа семейството ще си каже всичко, каквото има за казване. В това число са неща, които да си простят, а така също и такива, на които да се посмеят. В този невероятен филм – безспорно един от най-добрите за настоящата 2014-та година – едно момче ще разбере за намерението на баща си доброволно да сложи край на живота ки поради безсилието му да се бори с тежката и коварна болест. Повече от едно десетилетие Робърт се опитва да се държи на повърхността, но това накрая става изключително трудно. Ето защо той, Джонатан и останалите от семейството ще се съберат заедно, за да направят раздялата с един от най-близките и скъпи хора по-лека и поносима и така да са щастливи.