Жанр: Драма, Биографичен, Романтичен
Великобритания / 2019 / 110 минути
Сценарист: Джак Торн
Режисьор: Маржан Сатрапи
В ролите: Кори Джонсън, Саймън Ръсел Бийл, Джонатан Арис, Сам Райли, Анайрин Барнард, Розамунд Пайк, Аня Тейлър-Джой, Хариет Търнбул, Индика Уотсън, Тим Удуърд

От 1870 г. до модерната ера RADIOACTIVE е пътуване през трайните наследства на Мари Кюри - нейните връзки, научни пробиви и последствията, които последват за нея и за света. След като се срещат с колега учен Пиер Кюри, двойката продължава да се омъжва и променя лицето на науката завинаги чрез откриването си на радиоактивност. Геният на променящите се световни открития и последващата Нобелова награда изтласква отдадената двойка в световната светлина.

През февруари 2018 г. филмът е придобит от Amazon Studios, като същата снимка започва в Будапеща и Естергом същата седмица. Актьорският състав беше закръглен от Сам Райли, Аня Тейлър-Джой, Аневрин Барнард и Саймън Ръсел Бийл няколко дни по-късно.

Премиерата на "Radioactive " на Международния филмов фестивал в Торонто е на 14 септември 2019 г. The Guardian и The Independent го прегледаха. Кейт Тейлър от The Globe and Mail приключи "... зрителят може да реши, че предпочита да прочете комикс. Филмът трябва да бъде пуснат от студио Amazon на 20 март 2020 г. във Великобритания и 24 април в САЩ.


Посетен: 789
почивка