Световна премиера: 11.04.2014
Сценарист: Джон Майкъл Макдона
Режисьор: Джон Майкъл Макдона

В ролите: Брендън Глийсън, Кели Райли, Крис О'Дауд, Ейдън Гилън, Мари-Жозе Крозе, Дилан Моран, Дейвид Уилмот

   На фона на изключително красивата и спираща дъха природа на Ирландия режисьорът и сценарист Джон Майкъл Макдона създава своята култова продукция Разпятие. Тя потапя зрителите в света на един свещеник, за когото след една изповед животът никога повече няма да бъде същият. Защо се случва така и най-важното - ще успее ли свещеникът да се справи с неочакваното предизвикателство, което му отправя съдбата? Джеймс Лавел е обикновен свещеник, който всеки ден изповядва различни хора. Точно такава по всяка вероятност е и поредната му изповед - или поне той си мисли така. По време на нея обаче той е внезапно заплашен с убийство. Кой е човекът, отправил заплахата срещу божия човек и защо той е белязан да умре? Възможно ли е да е станала някаква нелепа грешка? Със сигурност Лавел бързо разсейва съмненията си по този въпрос, при това твърде скоро.

   Освен заплахата за убийство, свещеникът е с ултиматум от една седмица. Това е времето, дадено му от неизвестния глас, с което той разполага да поправи всичките си грешки от миналото. Какви са тези грешки и няма ли да струва поправянето им твърде скъпо на човека, нарочен да умре след само една седмица? Когато хората са притиснати до стената, обикновено мислят и действат най-бързо. Това ни доказва Лавел, който само за седем дни трябва да вземе най-важното решение в живота си..при това то може да се окаже последният значим житейски избор на божия човек. Сега един служител на църквата ще се изправи сам срещу всички, борейки се със своето минало. Всъщност той няма особено голям избор - в противен случай, по думите на неизвестния глас, го очаква сигурна смърт. Брендън Глийсън и   Кели Райли са само две от имената на главните актьори във филма.

   Благодарение на великолепната игра на целия актьорски състав се получава качествена и много стойностна продукция, която на всяка цена трябва да се гледа. По време на поредната си изповед един свещеник научава новина,от която всеки нормален човек би се изплашил. Заплахата за неговото убийство изглежда напълно реална, но той все пак има малко време, за да се спаси. За целта разполага с една седмица, която е със сигурност най-дългата и най-късата в неговия живот. От нещата, които ще направи през въпросните седем дни, зависи неговото оцеляване. Какво е правил свещеникът в миналото и има ли основание да мисли, че заплахата е свързано именно с тази част от живота му? Или просто заплашилият го е някакъв луд човек, който има склонност към убийства?Предстои ни да изгледаме филм, който няма как да ни остави с лоши впечатления.

Посетен: 1188
почивка